onsdag 16 oktober 2013

På Gili Trawangan

Nu är vi på den tredje gili-ön Trawangan. Vi kom igår med "färjan", en kort resa från Gili Meno där vi var endast två nätter. Resan över gick bra trots stora vågor. Båten var stor och trygg. Det var skönt då resan över till Meno slutade med att båten, som hade glasbotten, gick på grund, tog in vatten och att vi fick vada 50 meter in till stranden med barn och packning. Det var väldigt lågt vatten och stora vågar så när båten skulle lämna av oss slog den mot en stor korall och glaset gick sönder. Det var aldrig nån fara för oss men ändå lite mer spänning än vi tyckte var riktigt kul.

Första intrycket av Gili T, som ön brukar förkortas (och ibland bara GT) är bra. Det var förut en rave-ö, den första av öarna att få turister. Hit kom ungdomar som ville festa långt bort från indonesisk polis. Men ön har mognat i och med att många av ungdomarna blev kvar, växte upp, skärpte till sig, blev entreprenörer och började dyka och yoga istället för att ta E.  Gili T är fortfarande party-ön av de tre men festande ungdomar är uppblandade med barnfamiljer, pensionärer och lokalbefolkning. 

Vi bor på ett härligt ställe som heter Woodstock. Här är alla rum döpta efter en artist. Vi bor i "Johnny Winter". Det finns en fin liten pool, personalen är mysig och frukosten den bästa på hela resan. Stranden här är väldigt fin. Äntligen en strand att bygga sandslott på! Det är också roligt med stränder med fina koraller och snäckor men riktigt bra sandstrand är svårslaget ur lekperspektiv. 

Vi blev lite oroliga när böneutropen började 04;45 och höll på till 09:00 för att ta paus en timme och sen fortsätta en timme, paus en timme och så vidare. Men det är tydligen bara idag då det är en helgdag. 

Vi får se vad Gili T har mer att erbjuda under veckan. 

(Telefonen har inte varit med så det blir bara några bilder från Woodstock. Vi lovar fler uppdateringar)

2 kommentarer:

Klockarbarn sa...

Där har jag också varit men mitt minne är så förbaskat kort så jag minns inte mycket av hur det såg ut. Ni ser ut att ha det så himla mysigt på er resa. kul att följa.

Anonym sa...

Passa på och ha det skönt och undvik svampar och metanolhaltiga drycker (enligt Wikipedia)
Pappa NO