tisdag 15 oktober 2013

Maltes resa del 2 - En hel natts sömn!

För en vecka sen slutade vi nattamma. Samma natt blev vi ju magsjuka. Dålig tajming kan man tycka men vi gav inte upp.

Tredje natten var hemsk. Malte skrek och ålade och vi fick kanske 2-3 timmars sömn. Men sen blev det bättre för varje natt och nu på sjunde natten sov han Hela natten utan att vakna en gång!Då vi haft en bungalow att dela på har jag inte kunnat sova i annat rum men i alla fall i en annan säng. Delvis, som i natt, har Malte sovit på en hög med handdukar på golvet. Daniel har fått ta hela nätterna, erbjudit vatten i flaska och gått och vaggat när det har behövts. 

Ett år har han varit med oss lilla killen. Helt otroligt faktiskt!
Han är en rolig krabat som är världens roligaste skratt och lockas lätt till fnitter av syrran. Han är supergosig och surrebuttar (där han kommer åt på benet, på halsen el som på bilden) istället för att pussa oss. 


Han trivs fortfarande med att bli buren inåt. Men han gillar också att åka vagn framåt och hänga fram så han ser så mycket som möjligt. Han är supersocial och flirtar hej vilt med alla han ser. 


Sen ett par veckor har han slutat krypa ibland utan går bara. Han drar gärna iväg på små egna upptäckarturer och man får ibland vara snabb för att hänga med. 

Sånt vi gjorde med Lovis i den här åldern, läsa böcker och sjunga sånger, intresserar honom inte alls. När vi var sjuka och inte orkade underhålla så mycket eller vara ute bland folk, då blev han jättefrustrerad och arg. Sätt honom på en fullsatt restaurang så är han i sitt esse och så sover han gott sen. 


Han ammar fortfarande en del på dagarna men har börjat äta mer ordentligt med mat den senaste tiden. Det är ju dags att fasa ut mig då jag börjar jobba i december. 

Jag har verkligen trivts med att amma båda barnen men nu börjar jag faktiskt känna att det är dags att "få tillbaka" min kropp ;)1 kommentar:

Göran Grape sa...

Låter jättemysigt fast det är jobbigt. Att hela familjen får vara med på Maltes resa från Baby till barn, är inte fel. Även om du kanske märker det mest. Jag hoppas han fortsätter att scharma alla. Låter bra. Har följt er resa och saknade kommentarer, bilder och blogg reportage, ett tag. Jag känner mig med, fast jag befinner mig på andra sidan jordklotet. Kramar till er alla.