söndag 6 oktober 2013

På Gili Air

Vi hängde kvar några dagar i Lovina där vi hade fantastiskt bra och prisvärt boende. Vi hade en egen liten villa med två rum för ca 300kr.


Poolområdet på Hotel Rini var också bra och juicen inte allt för utspädd ( vilket annars är vanligt). Dessutom kunde man enkelt och billigt komplettera frukosten med några ägg. Malte "räknas inte" när vi bokar rum eftersom han inte har egen säng vilket gör att han inte får frukost. Han äter ju nu en del så tre frukostar räcker inte till oss fyra. 


Lovis var hos frisören i Lovina. 

Vi tog en bil till Amed på Balis östkust. Malte kräktes när bilen backades in på hotellets gård. Han är tydligen åksjuk av sig. Vi dricksade chauffören bra och checkade sen in på Wawawewe2 vilket var ett jättemysigt ställe. 


Där stannade vi två nätter innan vi tog båten till Gilli Air. Det är en av tre små öar som ligger utanför Lombok ( som är nästa stora ö öster om Bali). 

Resan över kunde inte ha gått bättre! Ett stilla hav och nöjda barn. Då Obama är på Bali nu (förföljer han oss?) så letade Polisen igenom allt bagage för de som hoppade av på Gili Trawangan. Men vi som åkte vidare brydde de sig inte om. 

Här finns inga bilar, inga moppar och inga hundar (och nästan inga försäljare). Det finns åsnetaxi:


Och vi bor i en fin bungalow med AC, tv med barnkanaler, kylskåp och fantastiskt utomhusbadrum för knappt 400kr. Det är dock två 140cm-sängar istället för en stor och en liten säng. Så Lovis har det gott i en säng och vi andra tre trängs i den andra. 

Stranden här hör till de finare kring Bali med vit sand och kristallklart vatten. Vi har jättekul i vattenbrynet när vi letar skatter och bygger fort. 

Vi har alla varit lite småkrassliga, inget värre än lite krånglade mage, lite huvudvärk och ond hals. Vi tänkte stanna här nån vecka och bli helt krya och dessutom sluta nattamma. 

Önska oss lycka till!1 kommentar:

Anonym sa...

Lycka till! :)

Det är så roligt att läsa om vad ni har för er. Kram