måndag 7 oktober 2013

Vad vi väljer. Vad vi gör. Som det blir.

Barnen sover och Daniel är ute och snorklar så jag passar på att skriva lite. I vanliga fall brukar vi sova middag alla fyra efter lunch men vi vuxna vaknade till av flugor och att Malte vaknade till en stund.

Trots att vi alltså oftast sover middag går vi ändå och lägger oss samtidigt med barnen på kvällarna. Kanske läser vi en timme men inte alltid. Sen går vi upp vid 06 ungefär och sysselsätter oss till 7:30 då frukosten börjar på de flesta ställen. Det är ju faktiskt rätt galet men vi är så trötta att vi oftast inte orkar sätta oss tillsammans på altanen och spela spel eller bara prata själva, utan barn, innan sovdags. Det är klart att det är kul när vi orkar. 
Men det är okey. Det får vara så. 

När vi här om natten sov väldigt bra vaknade vi båda 05:30 utsövda. Då fick vi ta del av ett göra-slut-bråk från en bungalow i närheten. Mannen skrek så högt och teatraliskt att fler än vi vaknade. - it's not fair! Och visst kan man hålla med om att det finns bättre ställen att bli dumpad på än en pytteliten ö i Indonesien. Om sömnen ja, vi har ju dock tänkt sluta nattamma. Och ja, VI, för det känns som ett familjeprojekt. Vi hoppas på bättre sömn så småningom av detta. Vi vill gärna att Malte fortsätter amma på dagen under resan men jag vill gärna sova lite mer sammanhängande. Det börjar bli dags för det nu när stora ettårsdagen närmar sig. 

- How old? Frågar dem och blir imponerade när vi svarar - Sathu tahun ( ett år). - Ah, so fat! Han är ju så stor och fet. Det gillar dem!


Här är han med en expedit på "Ica maxi" som vi kallar stora affären här på Gili Air. Så stor är den ju inte med den har det mesta man kan tänka sig, mat, dryck, papper, skruvar, kläder, blöjor och man får kliva över en hög med slangar, vifta bort en svärm flugor, krypa in under ett bord för att ta bananer och ducka för saker som sticker ut från nån hylla. 

Vad gör vi? 
Äter och sover känns det som mest. 
I dag tex åt vi frukost halv 8. Underbar utsikt och bra med mat. 


Efter tandborsning promenerade vi till Ica Maxi och handlade. Det finns mycket att titta på när man promenerar och i affären. Med barn på resa har man en enkel isbrytare till lokalbefolkningen.  På vägen tillbaka stannade vi och drack var sin juice på vårt favorithak. 


Sen bytte vi om till badkläder och smorde in oss ordentligt för en dryg timme på stranden. Sen var det dags för familjedusch och ombyte för att äta lunch. Sen sovdags. Före maten kan det sen vara lite olika vad vi gör. Det kan bli en upptäckartur till fots, hemmapyssel eller en till liten stund i havet. 

Sen bjuder alltid varje dag på nåt litet äventyr. Idag var det till exempel en stor monitor lizzard som kröp omkring bland bungalowerna. 

Att resa med barn är inte svårt men det är annorlunda än att resa själv. Vi planerar inte så mycket och stannar längre på varje ställe. Vi stannar där det är "enkelt" att vara. Där det inte är farliga kanter, där barnen har lekutrymme, där det är en barnvänlig strand. Det behöver inte alls vara ett "barn-ställe", bara det funkar. Som på det stället vi bor nu, Segar Villages, har vi världens roligaste utomhusbadrum där Malte har kul i en timme. Det är barnanpassat det! Och att vara på en ö utan farlig trafik är mycket skönt. Vi stannar fem dagar till här. 
2 kommentarer:

Västmanländskan sa...

Låter som att ni har det härligt!

Gööran Grape sa...

Vad skönt det ser ut och hälsosamt med eftermiddagsslummer.