onsdag 2 oktober 2013

Lovis resa

Lovis har börjat öva i poolen utan armpuffarna vilket är stort för tjejen som före resan inte ville doppa huvudet när vi var i simhallen.Oftast är vi helt otroligt imponerade av henne. Hon orkar gå långt fast det är varmt och vänta länge på mat när de glömt bort hennes beställning. Hon är tuff och modig och vågar smaka nya maträtter, hålla i ekorrar, hoppa i från kanten av poolen och så mycket mer. Sen ibland är det sjukt jobbigt att ha en lillebror men det skulle det ju vara hemma också. Hon är rätt nöjd med mig och pappan som lekkamrat vilket ju är bra med tanke på att vi träffat nästan inga andra barnfamiljer. Med undantag för igår då jag såg en blond familj med två barn och lyssnade lite extra - ja, svenska! Barnen lekte sig sen trötta på stranden i några timmar. En av resan stora är att Lovis börjat äta sås! Hemma har hon ätit tex pasta med sås på sidan och här får man ju allt blandat. Men sen några veckor är nu spagetti carbonara en favorit. Annars väljer hon gärna kyckling med ris eller tonfisk med pomfrittes. Och vattenmelonjuice eller annanasjuice. Lovis har börjat fråga en hel del om vad vi säger när vi pratar engelska och har snappat upp några ord. Dessutom har hon börjat intressera sig för bokstäver vilket hon inte varit intresserad av förut. 

Tack och lov för Iphonen som nu har en spricka i glaset och saknar en högtalare. Vi har laddat hem Bamse-sagor som hon lyssnar på själv innan hon ska sova och spelar en del spel som underhållning under resdagar eller när hon är för trött för att orka vänta (vad än vi nu väntar på).

Vår stora tjej! Hon är helt otrolig!1 kommentar:

Anonym sa...

Ja älskade unge! Det är så roligt att läsa vad ni har för er och jag är så glad för er skull... Men jag ser fram emot när ni kommer hem väldigt mycket också! Massa kramar!