måndag 14 oktober 2013

Everything is långsam on the island

Sa en av killarna som jobbade på vårt "hotell" och det stämmer ju rätt bra. Långsamt är nog ledordet. Ingen trafik, ingen brådska, långsam service men med stora leenden och alltid lite lek med barnen, oavsett hur många bord som väntar på att få beställa.


Det känns inte som att vi har så mycket att berätta. Dagarna gick på. 8 dagar var vi på Gili Air innan vi åkte vidare till grannön Gili Meno. 

Tyvärr blev jag och Daniel magsjuka. Inget farligt men det höll i sig i ca tre dagar och det samtidigt som vi slutade nattamma. Det var rätt tufft men nu är vi bra!

Malte har fyllt ett år!!
Tack och lov var det första dagen vi mådde bra igen även om vi bara sovit 2-3 timmar den natten. 
Malte fick 8 st små bollar av oss i present. 


På förmiddagen fikade vi äppelpaj, citronmarängpaj och bananasplit som intogs med god aptit av alla. 


Vid lunch visade det sig att ägaren där vi åt var svenska och just bakar en plåt kanelbullar! 


För övrigt hann jag med ett välbehövligt yogapass och vi badade och samlade massor av snäckor. Och sov så klart!

Nu är vi alltså på Gili Meno som är en rätt öde ö. 
Idag har vi tagit långpromenad och kollat på sköldpaddskläckeriet. 
Vi har insett att även om det i teorin verkar härligt med öde stränder inser vi att våra barn tycker att det är roligare med liv och rörelse. I morgon åker vi vidare till den tredje ön, Gili Trawangan. Där stannar vi nog ett tag om vi trivs. I alla fall tills det blåser mindre så det är mindre vågor till båtresan tillbaka till Bali. 

Den 27/10 flyger vi vidare till Kuala Lumpur (som vi har börjat längta till) och innan dess är det bara något ställe till vi känner att vi vill till på Bali innan det känns som att vi gjort ön. 


1 kommentar:

Göran Grape sa...

Verkar hel
mysigt allt. Otroligt eller snarare redan så tidigt att barnen tycker att det ska va lite fart och fläkt. Men 4 och 1 år gamla. Ja det börjas tidigt nu.