fredag 13 september 2013

Tropical Bali Hotell i Sanur, besök i Kuta, avokadojuice och frenchfries


Vi bokade hemifrån våra fem första nätter här på Bali. Vi bor fint med pool för ca 500kr per natt. 


Lovis börjar ta sig fram riktigt bra i vattnet med sina puffar på.

Hotellet ligger lite avsides så för att komma till den fina stranden åker vi taxi för mellan 20-30 000 indonesiska ruphi (RP) dvs 10-15kr. Det är också där turiststråket ligger med souvenirshoppar och matställen. Trafiken är ju helt galen men ändå ok. Det är inte så mycket folk. Guideboken säger att det fortfarande är högsäsong men de stora hotellen längs stranden gapar tomma och idag var vi inte många som badade. Vi har hittat ett fantastiskt ställe som heter Warung little bird. Billig och riktigt bra mat! Där har vi ätit två gånger. Annars har vi ätit närmare vårt hotell för hela 20 000 RP alltså 10kr för oss alla och lite dyrare fika på turistigare ställe. Förutom på ett ställe har maten varit mycket bra. 

Och barnen då? Malte har tjockat på sig under veckan. Han äter, äter och ammar som aldrig förr. Avokadojuice! Det ni. Vilken höjdare! Malte slurpade nöjt i sig en stor del. Annars äter han massa ris, frukt, ägg i alla dess former och en del kyckling. Dessutom slinker det ner lite bulle, yoghurt och nån french fries. 

Lovis har det lite tuffare med maten men mest beror det på att hon ofta är trött när vi ska äta. 


Och att de envisas med att ha sås på allt. Lovis gillar inte om sås. 

Mestadels väljer hon kyckling. Till det blir det ris eller french fries med massa ketchup om hon får välja själv. Och det får hon oftast för vi väljer istället att ta fighten om att äta något alls. Hon dricker oftast nån form av fruktshake till maten. 

I går var vi till Kuta, den stora turistorten på Bali. Vi ville se hur det var. Och det var inget för oss. För mycket trafik, för mycket folk och alldeles för mycket försäljare. Men strandbaren var bra. 


Plaststolar i sanden under ett träd och billig öl och juice. Vi haffade närmaste träd och lät Malte sova middag medan vi turades om att leka i vågorna med Lovis. 


I morgon åker vi till ön Lembonghan. Där kanske det är sisådär med wifi men nåt inlägg kanske vi kan få till. Annars hörs vi om nån vecka eller så. 

1 kommentar:

Raym sa...

Det ser helt underbart ut (föga förvånande ;-) )! Härligt! :D