fredag 13 september 2013

Framme i Indonesien, Bali

Nu har vi varit på resande fot i drygt en vecka och vi befinner oss på Bali.

Flygresan hit tog drygt 4 timmar och gick bra. Vi flög med Air Asia som är ungefär som Ryan Air att man betalar extra för allt. Vi har flugit med dem flera gånger och det har alltid gått bra och är klart billigare än andra alternativ. 

Den Balinesiska klockan går klart långsammare än vår vilket man ju kan vänja sig vid men också fascinerande är denna ineffektivitet som mötte oss redan på flygplatsen i Bangkok. Den långsammaste incheckningen någonsin skådad trots två personer i varje lucka. Duktiga som vi är var vi där 90 min före avgång som det stod på biljetten. Köerna till incheckningen var inte långa så vi antog att vi skulle hinna dricka kaffe, äta frukost med mera innan boarding. Men efter den låååångsamma incheckningen hann vi bara kissa innan. 

Framme och efter diverse blanketter och köer (trots att vi redan har visum) tog vi taxi till hotellet där vi bokat fem nätter. 


Bild från första rummet ner till poolen. Vi fick sen flytta till ett rum i markplan vilket är enklare med barnen. I huvudtaget är det ett väldigt fint hotell men otroligt obarnvänligt. Inga utrymmen att springa runt på, massa vassa kanter och trappor. Malte kan man inte lämna en sekund. Men vi har det bra! Dagarna går och vi sover bra! Vi som haft det så kämpigt med sömnen innan vi åkte. 

Vi har äntligen fått barnen att somna före oss. Och då kan föräldrarna se så här glada ut:


Vi har också insett att vi måste beställa extra mat då vi aldrig blir mätta på en asiatisk portion mat. Vi äter helt fantastisk mat här. Stekt tempeh med ketchapmanis!! Åh, underbart!

Balinesisk ineffektivitet kan tex vara ett hål i marken som en man gräver lite i medan fem andra tittar på. De försöker lite se ut att göra något som att tex hålla i en slang som lika gärna kan ligga på marken och sen ofta en som verkar ha rast och sitter och röker lite vid sidan av. Det tycker vi är fascinerande eftersom det klart skulle vara ett enmansjobb hemma. De här har nog mycket trevligare på jobbet i alla fall. 

Vi har mest fotat med andra kameran men återkommer om barnen, Sanur och Kuta innan vi i övermorgon åker vidare till ön Lembonghan. 

Inga kommentarer: