tisdag 17 september 2013

Nusa Lembonghan

Nu är vi på ön Lembonghan som ligger öster om Bali. Här lever turister och sjögräsodlande lokalbefolkning sida vid sida. Av sjögräs gör man ett stabiliseringsmedel som används till exempel för att göra glass.Hit åker man inte för den perfekta stranden men ändå för ett liv just vid havet. Här guppar båtarna längs hela kusten. Kvinnor plockar sjögräs mellan turistbåtar och barnen cyklar till skolan på smala cementerade "gator" mellan bungalowbyarna och sanden. 

Är man uppe före sju, med pigga barn, säljer gubbar fisk på stranden och stoppar pengarna i kepsen. 


Vi bor på Nusa Indah Bungalow där vi trivs bra. Det finns pool vilket Lovis gillar men stranden, som Malte gillar, precis nedanför hör till de bättre här. 


Vi har inte gjort så mycket. Men dagarna går. Vi har kommit ner i varv och hittat en lunk som funkar för oss. Malte är i en otroligt intensiv fas och han behöver punktmarkeras hela tiden. Men här har vi lyckats få till det rätt bra med familje-sovatunder för allas bästa, massage till föräldrarna, god mat och lek i sanden. 

På förmiddagarna har vi vandrat omkring i byn, hälsat på folk, kollat i små butiker som säljer allt, ätit billig mat och tittat på vackra hus. 


För tillfället duschar Lovis och Daniel efter förmiddagsbad, jag är nymasserad och skriver med en naken sovande Malte i knät. 


Vi hade tänkt åka vidare i morgon men vi ska höra om vi kan stanna två nätter till i vår bungalow. 


1 kommentar:

lopplisa sa...

Vad mysigt ni har det!! Måste ju bara titta till er lite då och då, även om jag blir aningens avundsjuk!! Ha en fortsatt fin resa!!! Sköt om er!