måndag 30 september 2013

Stilla dagar i Lovina

Vi är i den långsträckta, långsamma staden Lovina, i delen Kalibukbuk, på norra Bali.

Resan hit var en pärs. Smala slingrande vägar med stup på sidorna, tvärs över Bali, upp och ner över bergen gjorde oss alla smått åksjuka. Malte som nästan aldrig kräkts kräktes massor över hela Daniel. Tack och lov verkade han nästan minst medtagen efter resan.


Men nu är vi här. Här är det lätt att komma ner i varv, det finns inte mycket att göra precis här men man kan åka på utflykter till närliggande vattenfall, risfält, tempel, varma källor mm. Det har vi inte gjort.

Vi har istället glömt bort vilken dag det är, när vi ska åka härifrån och om vi ska nån annanstans. 

Vi har badat lite i havet och mer i poolen. Vi har ätit italiensk glass på ett mysigt vegetariskt kafé (vilket i efterhand kanske inte var så smart med tanke på att Lovis nu inte vill ha annan "billig" glass). Vi har promenerat, Daniel och jag har kommit iväg på var sin löptur. Vi har unnat oss massa goda fruktjuicer, massage och pedikyr. 


Lovinas drag som turistort är delfiner. Så det har vi sett. I morse kl 06 hämtades vi av vår kapten och vi och ett par till åkte ut på havet. Vi var inte den enda båten ute men när de första delfinerna dök upp var vi nästan själva med dem. Magiskt!


På väg hem bjöd kaptenen på sött Bali-kaffe och bananpannkaka. 

Förutom det är det mest spännande som hänt oss dagen då det kom en man och beskar kokospalmerna. 


Ni kan se honom strax under palmkronan. Han stammklättrade upp i dessa gigantiska palmer utan nån som helst säkerhet och slog med en stor machete ner kokosnötter och blad. 

Ner med bladen kom också några av dessa stackars bebisekorrar. Lovis fick ta hand om en en stund innan de sattes tillbaka i träden när faran var över. 


Vi har alltså övat oss på att inte göra så mycket och det unnar vi oss. 2 kommentarer:

Raym sa...

Det låter som att ni har det precis som ni bör - superhärligt!
Calle hälsar till Lovis! (och tycker det är superspännande att läsa om er resa :) )

Göran Grape sa...

Ni ser ut att ha det hur bra som helst. Har hälsat ifrån er till Maria K på hennes högtidsdag. Malte ser ut att vara en rejäl krabat nu. Bara 10 dagar kvar till 1 års gränsen. Sedan går det fort. Ni ser som sagt ut att ha det jätteskönt. Är lite avis då jag mår så bra av att vistas i värmen själv. Ska måla om rummet ni bott i. Lite slitet. Har köpt färg och är nyss hemkommen. Orkanen tog inte er väg. Det var konstigt. Först var det på löpet både i tidningar och Tv. 5 timmar senare har man inte hört något om orkanen. Men den var ju så långt borta.