lördag 28 september 2013

Maltes resa

Just innan vi åkte iväg började Malte ta sina första trevande steg. Under första veckan på resan tog han sedan inte ett endaste steg och kröp bara. Sen började han om med gåträningen vilket har resulterat i en hel del bulor och att vi föräldrar svurit över kakelgolv, förkärleken för att ha stentrappor överallt och alla vassa kanter.

Vi har hållit i hans händer och gått och gått med honom bara för att det varit enklare än att han krupit runt och stoppat allt i munnen eller försökt gå och slagit huvudet i nåt. Hemma hade vi inte "hjälpt" honom så och säkert hade han redan gått bättre själv. 

Nu börjar han dock gå mer och mer själv. Han blir stadigare för var dag och sätter sig för att sen krypa ner över kanter. Även poolen om man inte passar honom noga. Så det gör vi!


Det är omöjligt att veta vad han vill äta. I början åt han mycket ägg men nu spottar han bara ut det. Han är älskat papaya men nu äter han inte det heller. Ibland äter han banan. Ibland inte. Okryddad fisk och ris går oftast hem. Men är han för hungrig eller lite trött vill han bara amma. Om Lovis äter pannkaka brukar Malte äta resterna så till frukosten köpte vi en extra till honom men den ville han alls inte veta av. Dock är han pigg och glad och har tjockat på sig under resan. Vi trodde att mammigheten skulle gå över nu när han spenderar lika mycket tid med sin pappa men till både min och Daniels förtret har det inte blivit så. Än. Så klart har det till viss del med amningen att göra. 

Han är otroligt social! Överallt får han massor av uppmärksamhet. Och han gillar det! Han vinkar till alla och får ofta följa med en servitris till köket en stund. 


Han verkar trivas ypperligt med resan!

1 kommentar:

Malin Steding sa...

Han uppskattar nog semestern precis som alla vi andra gör ;)