fredag 20 september 2013

Bali girl

I dag har vi varit på en båtutflykt till mangroveskogen och sedan ett stopp vid Mushroombay, en annan strand. Vi hade tänkt stanna där några timmar men de höga vågorna gjorde att vi kunde stanna 30 min eller 5 timmar. Valet var enkelt. Vår utflykt blev två timmar lång och alldeles lagom med barnen. De ville gärna sälja på oss en längre tur och visst, det hade varit kul att se mer MEN inte så kul med uttråkade barn i en båt. Vi vet våra gränser och vi måste trivas allihop. 

Efter det tog jag massage och nu när barnen sover är Daniel på massage. 

I går var det fullmåne och här på ön full moon party. Ett ställe hade själva festen men alla restauranger verkade värma upp. Vi åt middag på "vår restaurang" vilken är mysig och bra. Ett stort plus att Malte är kompis med typ alla och var i köket med en servitris när vår mat kom. När vi sa god natt, vi ses imorgon, vinkade halva restaurangen och sa -good night! Malte strålade och vinkade med båda händerna till alla sina nyvunna vänner blad gäster och personal. 

De är inte bara gulliga mot Malte utan även Lovis. Hon är bara mer svårflirtad. De som vunnit hennes förtroende är dock de två tjejerna som har spat. I går fixade de med hennes hår och hon var så nöjd. - like Bali girl!


I början av resan sov barnen till nio men de har nu börjat vakna vid sex- halv sju, som hemma. Det är i och för sig bra då vi kan utnyttja de svalare morgontimmarna till att gå runt i byn. Det är så mycket att bara titta på och barn att hälsa på. 


Nu lämnar vi surfarna, dykarna, sjögräsodlarna och fiskarna. I morgon åker vi vidare till Ubud. 

Nusa Lembongahn har tydligen bra men svår surfning. De flesta på vårt ställe är surfare och de är roliga parodier på sig själva. De har alla halvlångt solblekt hår och långa badshorts hängandes på höften, bara, oavsett tid på dygnet. Samt trevliga och omtänksamma och vill inte råka blåsa rök på barnen till exempel.  Hälften är skadade och dricker öl och spelar jatzy i väntan på att läka. De andra väntar på rätt tidvatten. Men är bara vågorna rätt är de uppe före oss. 

Vi hörs i Ubud!

Inga kommentarer: