fredag 27 september 2013

Fem dagar i Ubud

Vi åkte till Ubud med shuttle bus från Sanur. En gammal, trasig buss utan AC men turen var inte så lång så det gick bra.

Vi visste inte vad vi skulle vänta oss av Ubud - kulturens huvudstad på Bali, yogautövarnas mecka och platsen där Love i Boken "Eat, Pray, Love" utspelar sig. Turistfälla? Mysigt? Kulturens Kuta?!

Vi ville bo mitt i smeten eftersom vi inte vill behöva ta oss så långt med barnen. 


Det blev så att vi trivdes ypperligt i Ubud även om det var mer för oss föräldrar än barnen. Lågsäsong i Kuta betyder lågsäsong här och även om man ibland kunde smygle åt kvinnor i stajlade yogakläder kändes det inte som enbart en turistfälla utan mest en riktigt trevlig stad med otroligt bra mat där det var lätt att få vegetarisk mat och en nyttig smoothie. 

Jag hade tänkt att jag skulle få till ett yogapass men det är svårt att planera något. Var sitt löppass fick vi i alla fall till. ( har jag berättat att jag från hemmaplan blivit anmäld till Göteborgsvarvet). Och Daniel var iväg på en riktigt bra massage en förmiddag. Samtidigt sov Malte och Lovis och jag broderade/ lekte med klippdockor. Det var en behövlig paus från "att göra".  


Ubud har utmärkt shopping. Massa små butiker med kläder och smycken som är designade och producerade på Bali. Jag skulle gärna åka tillbaka utan man och barn, med större budget och en tom väska ;)
Malte har fått nya byxor i alla fall:Grannbarnen tog sig an Lovis och sista dagen, efter inledande blyghet, lekte hon med dem. 


Det mest kulturella vi gjorde var ARMA museet som är privatägt och stort. Ett museum vi alla uppskattade. Vacker konst i många olika stilar, hus i traditionell stil och en vacker trädgård. 


Vi hyrde bil med chaufför en dag och besökte först vackert risfält. Sedan åkte vi till ett ställe där de gjorde kaffe från kaffebönor som vildkatter bajsat ut och vi bjöds på kaffe- och teprovning. Det var helt oväntat att vi åkte dit,för det var inget vi gjort upp om innan, men det var turens höjdpunkt. 


Vi kollade på vulkaner och besökte ett vattentempel innan vi åkte hem igen rejält trötta. 

Bara att titta ut från vår terass där vi bodde var fantastiskt. 


Nu är vi i Lovina. Det var en pärs att ta sig hit men mer om det senare. För tillfället har vi det oförskämt bra!
Inga kommentarer: