lördag 4 maj 2013

Pannkakssmet att ta med

Vilken underbar vårdag!

Vi åt storfrukost, som vi kallar helgfrukost med mackor, ägg och juice jämfört med vardagarnas gröt. Sen gjorde jag pannkakssmet som jag hällde upp på PET-flaskor. Vi packade kaffe, varm choklad, frukt, sylt och stormkök innan vi åkte iväg till ett naturreservat några mil bort.

Jag kan verkligen rekommenderar att steka pannkakor på plats. Det är verkligen kul! Bara man har med sig smör eller olja. Det hade vi inte förra året då vi gjorde samma utflykt. Då är det svårt att vända dem vill jag lova. Men det ser i alla fall ut att bli tradition.

Jag fortsätter att testa mig fram för att göra nyttigare plättar. Dagens innehåller lite vetemjöl med fullkorn men också skrädmjöl, sojamjöl, bovetemjöl och mandelmjöl. Mycket goda!4 kommentarer:

Emma sa...

Åh vad underbart! Hade inte kommit på tanken att steka pannkakor i det fria, men det kanske inte är så himlans svårt! Bilderna är ju helt underbara! Heja våren!

Sofia sa...

Härligt det låter! Såg du mitt recept på tofupannkakor? http://stunderavkreativitet.blogspot.se/2013/04/tofupannkakor.html

Anonym sa...

Å så härliga vårbilder, pannkaka ute låter underbart!

metamorphosis sa...

Vilket smart förslag på picknickmat! :) Det måste jag lägga på minnet!


...och så stora lillkisen har blivit! Tyckte just att du la upp nyfödd-bilder på honom ju!