lördag 27 april 2013

Enkla pyssel

I går var vi hängiga och hemma så jag tänkte testa det där med pyssel. Och visst har jag en dotter sin gillar att pyssla! Och det var mysigt att greja tillsammans.

Som "strävansmål" på dotterns IUP har vi att på ett lekfullt sätt upptäcka bokstäverna. Jag ska erkänna att jag tycker det där med strävansmål är fånigt för en treochetthalvtåring men okey då...

Jag tog tag i strävansmålet här hemma genom att skriva dotterns namn och hon kände genast igen det. Hon färglade sedan bokstäverna och hon har nu en fin namnskylt till sitt rum!

Jag klippte ner ett A4-papper något i kanterna och målade sedan enkla grenar. Lilla L skrynklade sen bitar av silkespapper och klistrade fast som blommor. Fint! Jag klistrade fast pappret på ett A4 som paspartout. En av tavlorna skickade vi iväg till farmorn.

Bra enkla och roliga pyssel för en regnig dag.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Kallar de det strävansmål? För det låter lite krystat, och lite tidigt också. Men samtidigt är det ju bra att börja lite smått. Va duktig hon är på att fylla i innanför ramarna! Vi var också på utv.samtal häromdan, fick höra att vi har en drömmare som är mycket i rörelse och som sticker ut med sin språkbegåvning. Jag och maken kände igen henne i beskrivningen :) Om ett par veckor blir det bvc och 4-årskoll!

Emma sa...

Verkligen konstigt mål. Min sonä r ett år yngre och har inte ens börjat prata. Hoppas dom inte har samma mål på hans förskola, det kommer bli tufft annars:) Härliga pyssel i alla fall:)

Evasleva sa...

Alla barn har mål efter sina egna förutsättningar så riktigt så galet är det inte.