söndag 19 augusti 2012

Mer om magar och helgen


 Jag kunde ana att det var fler som kände igen sig i föregående blogginlägg... och nu fick jag ju verkligen höra fina ord om min mage.

Men poängen var ju egentligen inte det, utan att oavsett hur jag ser ut, så är det jäkligt otrevligt av folk att kommentera det på något annat sätt än artigt.

Det spelar ingen roll om våra gravidmagar är större eller mindre än folk tycker att de borde vara. Det spelar ingen roll om vi växer bara på magen eller över hela kroppen. Har du inget artigt/trevligt/snällt att säga så ska du hålla tyst! Bara för att vi är gravida betyder det inte att det är fritt fram att kommentera vårt utseende!

Hur som helst. Helgen har varit hur fin som helst. Vi har varit med våra kära vänner i Spikarna, ett fiskeläger utanför Sundsvall. Jag har bland annat försökt fotografera dem till deras framtida bröllopsinbjudningar vilket var väldigt kul. Det har också målats hus, rensats avlopp, paddlats, fikat, ätits kräftor och mycket mer.

5 kommentarer:

metamorphosis sa...

Ja du, det är intressant det där med hur det tycks anses vara fritt fram att kommenter gravida kvinnors kroppar på ett sätt som inte är accepterat för personer som inte är gravida... kanske ladda upp med dräpande motrepliker? Klappa tillbaka lite på personens mage? ;)

(faktiskt var jag förskonad från magklapp mina sista två graviditeter. Vet inte om hornen började kika fram där i pannan eller om det var ngt annat som gjorde att folk höll händerna i styr ;) )

Evasleva sa...

metamorphosis: Ja, det är verkligen underligt.
Jag är tack och lov också förskonad från magklappar. Tror att jag är rätt tydlig i min framtoning att det inte är okey. Även min bästa kompis frågar artigt innan hon lägger en hand på magen. Vilket jag uppskattar, och hon alltid får :)
Måste nog jobba mer på min säg-inte-att-jag-är-tjock-framtoning också;)

mrs Pitepalt sa...

Mycket märkligt att folk tillåter sig att vara idioter bara för att man är gravid, och mycket vacker mage!

Pysselpralinen sa...

Ja, detta är verkligen ett intressant beteende hos folk. Känner igen mig och har sedan jag läste din kommentar funderat en hel del på det. Jag känner att jag nog måste ladda upp med några dräpande (lagom vassa) svar inför kommande månader då jag förmodar att kommentarerna inte kommer ta slut utan snarare bli fler i takt med att magen växer. Det värsta är att det kändes ganska skönt när barnmorskan sa att min mage växer helt enligt "kurvan". Lite synd att man ska behöva höra sånt för att slappna av igen och känna sig trygg i vetskapen om att man är "normal".
Nu ska jag fundera ut några lagom sylvassa svar! hihi :)

Evasleva sa...

Pysselpralinen: Berätta vilka sylvassa svar du kommer på!

I går råkade jag ut för en man som frågade vilken vecka jag var i och sen sa - Är den inte väldigt stor för det?
(För det första "den"?)
Jag svarade bara -Nej!
och han blev osäker - Nähej, inte nä...man glömmer ju så fort hur det är.
För jag har dessutom kommit på mig att jag ibland försöker skyla över andras klumpighet genom att säga t.ex. -Ja, det beror nog på hur jag bär barnet, eller något liknande. Dumt.