måndag 13 augusti 2012

Har du inget snällt att säga om min (gravida) kropp så kan du hålla käften!

Jag är rejält less på att få höra massa saker om min kropp bara för att jag är gravid. Jag skrev om det här. 

Här kan jag istället visa några bilder på semestermagen Ler

DSC08259DSC08188

DSC08331DSC07977

Det här är några veckor sedan visserligen. Men så jävla stor är inte min mage. SF-måttet ligger strax över det där svartaste sträcket på barnmorskans tabell. När jag väntade lilla L (som ju börjar bli så stor) låg jag exakt på det där medelvärdet hela tiden utom på slutet då den lade sig strax under och folk ojjade sig ändå över att jag var SÅ STOOOR.

Skärpning!

12 kommentarer:

Sofia / rufi design sa...

Vilken alldeles underbar mage! Och jag håller med, folk borde verkligen akta tungan lite ibland och tänka efter vad som egentligen är en uppmuntrande kommentar.

popetotrora sa...

Ja, men visst är det så... folk tycker att det är ok att kalla en för tjockis bara för att man är gravid.

När jag var gravid med Viggo så sa jag aldrig något om detta när nån sa något. Bara log och skrattade med. Men denna gång har jag faktiskt sagt till typ varje gång nån kallat mig för tjockis. Inte på ett otrevligt sätt men jag har påpekat att det inte är trevligt att kalla någon för tjockis. Även om man egentligen inte menar illa. Och faktum är att det känts riktigt skönt att säga till och de allra flesta har tagit det bra och ändå förstått mad jag menat.

Så stå på dig!!

Kram från en tjockis till en annan. ;-)

E.R.R.Y sa...

Hej!

Tusen tack för din goa kommentar hos mig, den gjorde mig så glad! :) Vilken fin mage du har, tycker det är så vackert med gravidmagar. Utom på gubbar. :) hihi

Susanna sa...

Jag tycker inte att det är en ursäkt och jag avskydde själv att få höra de där helt förskräckliga fraserna när jag var gravid. Herregud! Det är ju som att folk helt enkelt får för sig att man är fritt byte. Allt sådant som att, men får aldrig kommentera på en kvinnas vikt eller utseende åker rakt ut genom fönstret. Vanligt hyfs gäller liksom inte. Men, kan det vara så enkelt som att folk blir så häpna över hur den kvinnliga kroppen kan förändras så drastiskt att munnen och tankarna liksom inte kan kontrolleras? Jag tycker hur som att du är ursnygg gravid ! ;)

Anonym sa...

Du är as-HET!! Det är kanske för att du är så smal för övrigt som folk tycker att din mage ser jättestor ut? Jag sa just till min kollega idag att hon ändå hade en ganska liten mage för att vara i 8e månaden men hon sa att hon var över strecket. Hon är ganska stor för övrigt. Jag har nog inte tänkt på om folk tar illa upp om man säger att deras mage är stor eller liten när de är gravida.. Själv önskar jag att min var större, är bara i vecka 15. Kramis /Ylva

Fiff sa...

Hej Eva :-)
Jag har inte kikat in hos dig på läänge. Först orkade jag inte riktigt, o sen har jag på nåt sätt missat dina inlägg...så jag hade noll koll på din fina mage! Tycker också man kan hålla tyst om man inte har nåt positivt att säga. O alla gravidmagar e ju fina! Tycker jag.
Kram

Fröken Pimpinett sa...

Vacker som alltid Eva!

Jag hatade också alla kommentarer om min kropp när jag var gravid. Det är konstigt hur så många släpper alla hämningar när de ser en gravid kvinna och bara pladdrar på som man var allmän egendom!

annas alster sa...

Haha, håller helt med! Tröttsamt är vad det är, även om jag har fått färre kommentarer den här gången. Trött på "OOOOOJ vad mycket bullar du har ätit på sista tiden!" Kan man inte komma på nåt smartare att säga?

Sen kan man ju undra vad folk förväntar sig när man har (som jag 37 gångna veckor) en 3 kilos 50 cm lång bebis i magen. Klart man har en fantastiskt stor mage!

Förra gången jag var gravid fick jag bästa kommentaren i vecka 20, av en gubbe i orkestern: Oj, om du är såhär tjock nu, hur tjock ska du då inte bli sen...? Suuuck.

Du är för övrigt toppenfin med en väldigt vacker mage!

Anonym sa...

jättefin är du, ser ut som förstagångsmage! Och inte är du särskilt stor heller! Jag minns hur jobbigt det var med alla kommentarer...man behöver inte få höra det. Må så gott,kram

Västmanländskan sa...

Bra sagt! Det är faktiskt märkligt vad folk kan få för sig att säga till en gravid kvinna.
Jag instämmer med de andra - du och din mage är jättefina!

Fröken Pyssel sa...

Du är ju hur fin som helst! Jag tycker många som själva inte hade varit gravida tyckte jag var jättestor, fast jag faktiskt var typ pytteliten. Allt är ju relativt liksom ;-)

Marika på Odlingspyssel sa...

Har motsatt problem som du har. Jag har en liten mage, den ligger under normalkurvan även om bebisen är normalstor (hur nu det kan hänga ihop) Sedan att jag är korpulent redan innan graviditeten underlättar ju inte.
Nu i vecka 27 så gör jag verkligen allt för att magen ska synas, men ändå så missade många av mina kollegor min (fina) mage.

Men så sade en annan gravid kollega som ligger någon månad efter mig att min mage var så fin, då kändes alls mycket bättre igen :)