fredag 2 mars 2012

Pysselstafetten: Picnic-scones

Jag tar över stafettpinnen från käraste Stina, Mrs Pysselstafetten her self denna fredag. 



Jag ska bjuda på ett enkelt, tidseffektivt och finurligt recept på scones/muffins/mellanmålsbröd som är perfekta att ta med sig ut i backen på sport-/påsklov eller att äta till en god fisksoppa hemma kanske.

Jag och lilla L teamade ihop oss i köket. Vi började med att röra ihop:

4 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 msk linfrö
3 msk solrosfrö
2 tsk bakpulver
10 urkärnade och strimlade oliver
5 strimlade, stora soltorkade tomater


Vi hade sedan i
100 gram smör i kuber
2 dl grekisk yoghurt
2 msk mjölk
och så gäller det att få ihop det till en smet utan att överarbeta det hela.


Vi satte ut bullpapper i en muffinsform
och fyllde formarna till 2/3.
Sedan smulade vi fetaost på varje muffin-scones och tryckte till
(som ni kan se)
Sen lade vi på en klick smet till ovanpå och strödde över pumpakärnor. 

Där efter är de reda för ungen - 225 grader i 16 min.



Sedan är det bara att njuta! 

Väldigt gott till varm choklad också!



Lilla L tycker att det är roligt att hjälpa till i köket men satt sedan bara och plockade ut olivbitar och soltarkade tomater ur bröden.

Scones brukar vara tråkiga dagen efter men dessa är goda även andra och tredje dagen. De håller sig bra i svalen/kylskåpet och är nästan mer lätt-ätna dagen efter då de håller ihop bättre när de är svala :)

Jag lämnar med varm hand över stafettpinnen till Mitt hem är min borg.

Här kan du hitta hela bloggschemat för pysselstafetten!

14 kommentarer:

Henrietta sa...

Så gott! Bra även att ta med sig ut i sommar!
//Henrietta

Alexandra - Pysselmaniker sa...

Oh, det lät gott med fetaost, oliver och soltorkade tomater i scones! Och det var smart att göra dem i muffinsformen :D

hennihenni sa...

Låter gott och lagom "matigt"! Bra format också :)

Stina Glaas sa...

Smaskens, och bra hjälp hade du också. :-) (Och en ängels tålamod? ;-) )
Kan man byta ut fetaosten mot något annat?
Kram!

Evasleva sa...

Jag skulle nog byta fetan mot keso så att det ändå blir lite protein i. Blir nog jättestor!

Sofia sa...

Åhh tack för att du påminnde mig om matmuffins! Det är ju en räddare i nöden nu inför picnicsäsongen!

Fiff sa...

Ser mumsigt ut!

Malin på pastill.nu sa...

Vilket bra tips, tack för receptet!

Anonym sa...

Dessa måste provas, de är ju toppen att muffinsarna håller i flera dagar! /Pia

Emmi sa...

blev hungrig :D tack för tipset och pysslet! känns rätt lagom en söndag :)

Denice sa...

Åh så gott! Måste prova, det borde ju funka med lite alla möjliga smaksättningar.

metamorphosis sa...

Åh så gott det där lät! Och tack för påminnelsen om matiga muffins - det var det alldeles för länge sedan vi bakat!

Fiffiga Systrar sa...

Mums!! Ser jättegott ut!!
Verkligen något att ta med sig ut i solen!
Är det inte helt fantastiskt att våren börjar visa sig?! We love1

Ha en finfin fredag1

Kramar från Emelie och Elin

Lotta sa...

Åh, vad gott det ser ut! Jag vill också baka känner jag. Stor kram!