Jag tar över stafettpinnen från käraste Stina, Mrs Pysselstafetten her self denna fredag.
Jag ska bjuda på ett enkelt, tidseffektivt och finurligt recept på scones/muffins/mellanmålsbröd som är perfekta att ta med sig ut i backen på sport-/påsklov eller att äta till en god fisksoppa hemma kanske.
Jag och lilla L teamade ihop oss i köket. Vi började med att röra ihop:
4 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 msk linfrö
3 msk solrosfrö
2 tsk bakpulver
10 urkärnade och strimlade oliver
5 strimlade, stora soltorkade tomater
Vi hade sedan i
100 gram smör i kuber
2 dl grekisk yoghurt
2 msk mjölk
och så gäller det att få ihop det till en smet utan att överarbeta det hela.
Vi satte ut bullpapper i en muffinsform
och fyllde formarna till 2/3.
Sedan smulade vi fetaost på varje muffin-scones och tryckte till
(som ni kan se)
Sen lade vi på en klick smet till ovanpå och strödde över pumpakärnor.
Där efter är de reda för ungen - 225 grader i 16 min.
Sedan är det bara att njuta!
Väldigt gott till varm choklad också!
Lilla L tycker att det är roligt att hjälpa till i köket men satt sedan bara och plockade ut olivbitar och soltarkade tomater ur bröden.
Scones brukar vara tråkiga dagen efter men dessa är goda även andra och tredje dagen. De håller sig bra i svalen/kylskåpet och är nästan mer lätt-ätna dagen efter då de håller ihop bättre när de är svala :)
Jag lämnar med varm hand över stafettpinnen till Mitt hem är min borg.
Här kan du hitta hela bloggschemat för pysselstafetten!
14 kommentarer:
Så gott! Bra även att ta med sig ut i sommar!
//Henrietta
Oh, det lät gott med fetaost, oliver och soltorkade tomater i scones! Och det var smart att göra dem i muffinsformen :D
Låter gott och lagom "matigt"! Bra format också :)
Smaskens, och bra hjälp hade du också. :-) (Och en ängels tålamod? ;-) )
Kan man byta ut fetaosten mot något annat?
Kram!
Jag skulle nog byta fetan mot keso så att det ändå blir lite protein i. Blir nog jättestor!
Åhh tack för att du påminnde mig om matmuffins! Det är ju en räddare i nöden nu inför picnicsäsongen!
Ser mumsigt ut!
Vilket bra tips, tack för receptet!
Dessa måste provas, de är ju toppen att muffinsarna håller i flera dagar! /Pia
blev hungrig :D tack för tipset och pysslet! känns rätt lagom en söndag :)
Åh så gott! Måste prova, det borde ju funka med lite alla möjliga smaksättningar.
Åh så gott det där lät! Och tack för påminnelsen om matiga muffins - det var det alldeles för länge sedan vi bakat!
Mums!! Ser jättegott ut!!
Verkligen något att ta med sig ut i solen!
Är det inte helt fantastiskt att våren börjar visa sig?! We love1
Ha en finfin fredag1
Kramar från Emelie och Elin
Åh, vad gott det ser ut! Jag vill också baka känner jag. Stor kram!
Skicka en kommentar