måndag 17 maj 2010

Bye Bye Vietnam

I morse vaknade vi lite smabakis efter foregaende kvalls 4 Saigon Beer (33cl). Man ar inte sa tuff nu far tiden... Vi at forst krabba pa plaststolar pa trottoaren. Lovis gillade bada kokt krabba och den med vitlok. Efter en liten promenad slog vi oss ner pa nagra andra plaststolar och drack ol med nagra australiensare som jobbade som engelskalarare har.

Var servitor tog hand om Lovis en bra stund. Han hade sjalv en dotter som ar 6 mander men hon bor manga mil bort, pa landet. Sjalv masta han jobba har i Saigon. Det var 2 manader sedan de sist sags. Vi har pratat med fler servitriser som saknar sina barn. Vi fick ocksa rapporterat att det varit 38 grader under dagen. Vi som tyckte att det var svalt jamfort med pa Phu Quoc..

Idag har vi besokt en pagoda (tempel). Det var valdigt vackert och det var roligt att se att det anvandes flitigt. Det var templet for fertilitet, sa vi passade pa att tacka for Lovis.

Sen skulle vi forsoka leta upp postkontoret. Det var lattare sagt an gjort. Vi skrev nagra vykort pa Phu Quok men hittade dar varken frimarken eller brevlada. Idag riskerade vi liv och lem kandes det som nar vi skulle ta oss fran ena sidan av den storsta och sjukaste rondellen vi sett. Det var kanske 50 meter men tog oss 20-30 minuter att ta oss runt. Vi var helt slut nar vi var framme. Sen visade det sig att att posten inte saljer firmarken till utlandet. Vart vi kunde fa tag pa det kunde de heller ej svara pa. Sa Vietnamkorten far skickas fran Thailand. Jag satte mig ner och kande mig glad att vi skulle lamna det har J-la landet imorgon.

Efter lunch och en middagslur kande jag mig lite battre. Och nu efter en liten shoppingrunda i kvarteret och fruktshakes pa gatan kanns livet och Vietnam ratt bra igen!

Imorgon flyger vi till Bangkok. Vi tanker satta oss i en taxi till sodra busstationen som inte ligger i centrala Bangkok. Bussen ska ta oss till Hua Hin, dar vi ska bo pa hotell i 5 natter.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Läser ni inläggen som kommer in? / Daddy G

Daddy G sa...

hej. Jag förstår att ni fått raporter om läget i Bangkok. En del tidningar påstår att det är regelrätt inbördeskrig nu. Det tror jag inte riktigt på men det börjar bli mer våldsmt än tidigare. Såg senaste siffran på 36 dödade i Bangkok. jahaja, det blr HuaHin. Bra val tycker jag. man kan välja att göra utflykter därifrån. Den flytande marknaden är sevärd. ca 10-15 mil med buss från HuaHin. Det finns ett apberg vid en jättelik grotta som inrymmer en gigantisk buddastaty. Kommer inte ihåg var den låg, bara att det var på samma utflykt som den flytande marknaden.Vädret här hemma varamare, skönt.

Anonym sa...

Vad roligt att läsa om era äventyr! Fruktshakes låter så gott, krabba likaså... Venla hälsar, hon skulle också vilja bada så i havet som Lovis, det såg jättehärligt ut :-)

/Heli