tisdag 18 maj 2010

Rapport fran Bangkok

Nu ar vi i Hua Hin efter en hel dags resande.

Vi flog med air asia (lagprisbolag som funkar jattebra) till Bangkok. Vi tog darifran en taxi till den sodra busstationen. Taxichaufforen som korde oss runt staden istallet for genom sade att det var brakigt i centrum och upprepade att regerigen var dumma i huvudet. Han berattade att det ska vara en stor demonstration i overmorgon. Han och hans familj ska vara med. Hans son ar militar men ska byta till cevila klader och demonstrera med de andra. Enligt taxichaufforen ska det komma massa manniskor fran hela landet. Han trodde inte att militaren skulle kunna sta emot dem. - Skjuter de en av oss sa kommer det alltid en till, sa han. Han ville garna att FN skulle komma och hjalpa landet pa fotter och se till att de far ett fungerande system.

Enligt Lonely Planet var Thailand pa vag fran utvecklingsland till Industriland innan militaren tog over 2006 och det har bara blivit varre sen dess. Men allt det dar star ju sakert i tidningarna.

Efter manga timmars bussresa (for 60kr for oss alla tre) ar vi nu framme i Hua Hin och har checkat in pa vart hotell. Det verkar inte vara sa manga har sa vi har blivit uppgraderade till ett superior room. Vi har bara hunnit packa upp, duscha och ata. Nu ska vi ta en liten runda runt hotellet.

Vi laser alla kommentarer. Vilket hotell bodde ni pa pappa? och hur tog ni er fran och till Bangkok?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vi åkte buss. Säkert mycket dyrare 2001 än ni betalat nu. Vi bodde på Sheraton eller Hilton. De bytte namn innan vi kom. Det lyxigaste av alla Hotellen i HuaHin. Det var ju fyllda jämt, och skulle firas.Som sgt 150-200 m till Thaiboxningen då, om de inte flyttat.De var många 1:a klass hotell i stan. Man kunde bo bra för 1/3 av vårt pris. Man behöver ingen i uniform som öppnar dörren då man kommer från stranden.Svettig och slut, visserligen, men man orkar öppna den öppna dörren.

Anonym sa...

Ser mina egna kommentarer först efter ca 1 dygn. Inte lätt och ha koll på vad man skrev eller inte. Buss är det vanligaste färdsättet uppenbarligen, även om det går tåg till HuaHin. Lyxig byggnad bara för kungen Bolibompa. Han stiger av där. Jag och I-B var o kollade.Men som sagt mycket har säkert förändrats på 9 år. Ni får göra er egen resa. Jag skrev förra kommentaren utan att underteckna. Det är bekvämare att vara anonym när man svarar. Owe ringde. De hade 31 grader nu under em. i Ume. Han var btagen av värmen. Varmt här osså. Ca 25. / Daddy G