onsdag 21 april 2010

Det är tänder på gång…

det här är alltså ett gnällinlägg. Jag är så jävla trött!

Lila L sover dåligt, vaknar ofta på nätterna, sover nästan ingenting på dagarna och är svår att underhålla.  Det är synd om henne. Det är synd om mig. Jag känner mig helt urlakad, slut, överkörd, dränerad.

Jag har fått väldigt lite tid för mig själv på senaste tiden också. I fredags var D borta på kvällen och lördag, söndag hade han fullt upp med motorcykeln. Det är inte så att jag inte unnar honom det. Det är jätteviktigt att man får göra sitt eget, underhålla sina intressen och inte bara vara “förälder”. Men det gäller ju mig med!

Dessutom har jag jätteont i höger hand och har därför inte kunnat gå på yogan två veckor i rad. Mina tre timmar då jag bara är jag och inte behöver bry mig om någon annan har bytts ut mot 30 min löpning och en dusch då jag hört lilla L skrika i 20 min. För det här med nattningen funkar inte heller! När hennes pappa ska natta henne blir det bara katastrof och pappan mår jättedåligt av det också.

Vi behöver den här resan  (3:e maj är det planerat att vårt flyg ska gå så håll tummarna nu!) och ute snöar det…

5 kommentarer:

pumpan sa...

Jobbigt för dig (och L!) att sömnen inte funkar. Det försämrar ju allt annat också (jag menar humöret blir sämre, man blir lättare sjuk osv, som en ond cirkel) Du kanske kan låna den boken jag skrev om? Finns en del bra idéer där tycker jag (även om den är lite konstig ibland). Det känns som att baksidan av att amma är (enligt min mening) att barnet ofta knyter an så mycket mer till mamman. Det är exempelvis mycket svårare för Jonas att trösta, natta osv än för mig, trots att han ändå varit hemma mycket (men det blir bättre och bättre). Om L tar nappflaskan kanske D kan ta en hel natt och du sover i ett annat rum? Skulle det funka tror du? Du kan ju använda öronproppar. Annars är promenader på egen hand ett tips också, ta med en bra ljudbok eller podda ner ett bra radioprogram du missat och vill lyssna på. Hoppas det blir bättre snart, kram!

pumpan sa...

Såg förresten denna och tänkte på dig: http://linnajohansson.se/vattenmelon-och-kramer-mina-28-basta-tips-mot-spadbarnsontet/
tänkte det kanske muntrar upp lite

Estella sa...

Håller tummarna för er!

Västmanländskan sa...

Det är OK att gnälla ibland för det ÄR jobbigt som sjutton emellanåt. Det låter verkligen som du behöver den där resan. Håller alla tummar för att ni kommer iväg!

Anonym sa...

Tröttheten blir en ond cirkel, det känner jag igen, skickar många kramar för dig!! Håller också alla tummar för att ni kommer iväg på er avkopplande resa bort från vardagen :-)
/Heli