torsdag 22 april 2010

Tack ska ni ha

jag tar emot alla tips, uppmuntran och hejarop jag kan få :)

I natt vaknade lilla L med en timmes mellanrum från kl 23. Jag är inte direkt piggare idag. Men hon sov iaf 12 min nu på morgonen så att jag han slänga i mig gröten och brygga kaffe ;) Nu sitter hon på golvet, nöjd och leker med sina klossar. Hon är så söt!

Jag tror du har rätt Pumpan att det kan vara nackdelen med amningen att barnen blir så hårt anknytna till mamman på bekostnad av pappan. Jag vet att vi pratade om detta innan vi fick barn och D sa då “då får jag helt enkelt jobba lite hårdare” men i praktiken är det ju svårt att ha tid till det.

Lilla L tjuter av skratt varje gång hennes pappa kommer hem och de har det så bra ihop. Tills det kommer till kvällen. Nu är det någon slags ond cirkel där hon bara skriker när hon fattar hon ska “nattas”. Hon skriker i ca 20 min tills hon kollapsar och somnar. Ohållbart för oss alla tre! Det är ju värre än nån slags 5-minutersmetod som vi inte alls vill prova.

För några veckor sedan kunde hennes pappa natta henne och hon vaknade bara en gång per natt och åt. I det läget hade det kanske funkat att hennes pappa gick upp och gav henne flaska på natten. Men i dagsläget vaknar hon alltså jättemånga gånger och ska snutta varje gång. Mina bröst är ömma nu efter att hon dessutom har legat och bitit och dragit i bröstvårtorna.

Men det är väl bara en fas…? Det går väl över…? Det är väl pga tänderna…? 

Pumpans länk om småbarnsontet var rolig och bra men jag måste säga att just nu är det inte den fysiska tröttheten så mycket som den psykiska.

Igår eftermiddag sov lilla L i alla fall i 1,5 timme och det gjorde att jag kände mig som en mycket bättre människa efteråt. Vi hoppas att hon återupprepar detta. Dessutom ska jag träffa en kär vän i eftermiddag. Det ska bli kul!

1 kommentar:

Soffy sa...

Å så jobbigt, jag vet ju hur det är (förutom det med mycket nattamning)Jag har nog inga goda råd att ge er, men det kan nog stämma med pappa - amning. När de håller på att lära sig nåt så sover de så illa, jag tror de bearbetar det i sömnen. Jag tycker att det är mkt lättare nu när hon är runt 11 mån, hon har humor och vi "härjar" lite med varandra :) Det är underbart att det bara blir roligare och roligare! KRAM!