tisdag 5 januari 2010

Men sov då!

I natt vaknade lilla L 3:30 och fick mat. Inget konstigt med det. Men sen var hon jättepigg. Hon hittade sina fötter förra natten, så hon fortsatte denna natt med att ta av sig strumporna och leka med tårna. Jättekul, tyckte hon. Inte vi!  Hon brukar somna om hon får snutta men det var hon inte alls intresserad av. Hon ville leka. Och prata! Prat, prat med sin alla ljusaste röst.

Stax efter 05 somnade hon tillslut.

Och vaknade 07. Återigen pigg! Hon ville inte alls sova till 9:30 som sin mamma. Hon ville bli underhållen. Hennes arma far som skulle till jobbet verkade allt annat än pigg.

Fast hon var trött här på förmiddagen ville hon inte somna. Jag satte henne i sjalen och tillslut gav hon upp. Kanske sover hon över 2 timmar idag också. Det gjorde hon ingår när hon också “gick upp” tidigt.

På nyårsdagen vaknade hon också tidigt och var pigg. Det var ju inte riktigt vi... D hade feber och jag hade druckit mer vin än jag gjort på över ett år (även om det var ett väldigt lugnt nyårsfirande). Tack snälla vännen som kom upp vid 12 och tog lilla L så jag fick sova ett par timmar till!

Jag hoppas bara inte att det här är hennes nya rutin.

1 kommentar:

pumpan sa...

Alve har också precis fått ändrade sovvanor, han vaknar hela tiden känns det som. Vi funderar på att börja ge gröt på kvällarna snart och se om han kan sova längre då, jag kan rapportera hur det går!