torsdag 31 oktober 2013

Som planerat så bra...

Vi hade ju planerat så bra. Men så vaknade vi, var alla lite småkrassliga och det regnade. Så vi planerade om. En ny bra plan: Vi shoppar lite på fm, äter lunch och åker hem och vilar. Om vi orkar tar vi en sväng till chinatown på kvällen.
Men höll vi den? Så klart inte. 

Vi var på plats vid Lot 10 före tio så affärerna hade inte öppnat än men det var lika bra för då hann vi fika på älskade Starbucks. (Jag har nästan aldrig varit på det tidigare men här i KL har det varit det bästa valet för våra mellis-fikor. Har vi försökt med andra ställen har vi blivit besvikna el så har de inte haft vad vi letat efter så vi har ändå hamnat på Starbucks tillslut. Och efter Bali-kaffe är en latte där en dröm!) 

Vi shoppade, barnen var nöjda, sen lite mindre nöjda men då åt vi rolig mat och alla nöjda igen. 


Och det var sen vi skulle ha åkt hem. 
Men alla var ju så nöjda så vi tänkte att vi kan gå i några affärer till... Och sen var Lovis dötrött och somnade i vagnen. Tur att vi har Mei taien till Malte. Och då kunde vi ju gå i några affärer till... Och sen var alla superless och trötta och vi behövde handla lite mat dessutom. Så det gjorde vi. Och hämtsushi. När vi kom hem var vi alla helt färdiga och frågade oss varför vi inte höll oss till planen. Vi hade planerat så bra att vi skulle vara våra sex nätter i KL och sen ta ett tåg till Krabi och Koh Lanta. 
Men vi har ingen guidebok och enligt Internet går det inte tåg till Krabi. Det var ju en miss. Och det går inte att boka biljetter på thailändska järnvägen på nätet tydligen. Jaja, vi packade i går ihop oss och tog Monorail till ändstationen vilket är järnvägsstationen. Där letade vi upp en kassa som sålde biljetter. Jaha, nationell högtid... Inga tåg, inga platser bredvid varandra, inga förstaklassbiljetter... Tillslut fick vi ihop ett tåg till Butterworth, som vi aldrig hört talas om, där vi måste vara två nätter. För att sedan fortsätta till Thung Song, som vi aldrig hört talas om, där vi får stanna en natt. Sen ska vi på något sätt ta oss vidare till Koh Lanta. Vi är så vana vid från Bali att det bara går att fixa en resa från en dag till en annan. 
Men det får bli ett spännande tågäventyr det här och sen ska vi faktiskt hänga våra sista veckor på Koh Lanta. Dessutom hoppas vi att Lovis får plats på Svenska skolans barngrupp så hon får leka ordentligt och vila från oss ett tag. Det behöver hon. 


Telefonen har inte varit med men förutom dessa missar i planeringen har det gått bra. Vi har kollat in vackra Botanical garden, varit på Planetariet och kollat 3D film om rymden (som Kosmonova), vi har ätit dumplings och shoppat lite i Chinatown, ätit vaktelägg här hemma i köket, kollat film på vår nyinköpta dvdspelare och som sagt fikat på Starbucks otaliga gånger. 

Just nu är Lovis och Daniel uppe i KL Tower och Malte sover middag. 

Inga kommentarer: