tisdag 29 oktober 2013

Första dagarna i KL

Vi njuter av att ha ett kök och kunna rå oss själva lite mer. Det är rätt barnvänligt att ibland slippa sitta och vänta på mat vid ett bord. Vi saknar barnstol till Malte bara.

I går åkte vi bland annat till den gigantiska gallerian Time square som innehåller ett nöjesfält. Det fanns ett gäng mindre karuseller som Lovis kunde åka även om jag tror höjdpunkten var att träffa en svensk pojke på nöjesfältets lekplats. Vi gick all in med popcorn och glass då det inte fanns annat att tillgå. Man kunde visserligen gå ut och äta och komma tillbaka men ...äh... Är det så är det. 


Efteråt åt vi sushi på sushi king där den serveras med sushitåg. Roligt och praktiskt. Färgkodning gör att man vet vad varje assiette kostar och sen räknas det ihop vad man ska betala när man är klar. 


Malte gjorde sushipremiär och verkade gilla det. 

Vi handlade frukost, tog taxi hem, stoppade barnen i badkaret och slocknade alla vid 21-tiden. 

I dag åt vi frukost hemma vilket var skönt. Efter att barnen lekt på hotellets lekplats en stund badade Daniel och Lovis medan jag och Malte, som är lite förkylda, tog ut pengar och fikade på Starbucks. Ibland är det skönt att dela upp sig lite. 

Efter lunch gick vi till Petronas tower som för några år sen var världens högsta byggnad. Det tog kanske 15 min att gå dit och trottoaren var framkomlig med vagn.  Ganska imponerande är dessa tvillingtorn. 


Sen lekte vi en stund på den största lekplats jag sett i hela mitt liv. 


Men solen var grym så vi gick till Aquaria KLCC istället. Det var nåt för Malte det. Han verkligen stortrivdes och tittade förundrat på alla fiskar. 


Sen tillbaka till lekplatsen! 
När Lovis verkade vara i stort behov av mat gick vi in i köpcentret Suria KLCC som ligger under- mellan tornen. Det är en galleria med mest lyxia märken som Cartier, Gucci etc men på våning 4 hittade vi en food court med prisvärd och god mat. 


Vi försökte shoppa lite men det gick så där... Vissa hade andra planer. Tyvärr har vi sovit lite knyckigt då Malte är lite snorig och håller på att få en tand. 

2 kommentarer:

Emma sa...

Wow! Hur länge ska ni vara ute? Verkar som lite jobbigt men väldigt härligt!

Eva sa...

Sammanlagt 12 v men nu är det bara 4 kvar. Och ja, jobbigt ibland men det är det ju hemma med :) och ofantligt spännande!