lördag 1 september 2012

Söker mönster till babykläder

Jag är sugen på att sy något till bäbisen. Något den kan ha på direkten. Lilla L var ju rätt liten när hon föddes, där med inte sagt att denna också kommer vara det. Jag har hört att de ofta blir större och större av någon anledning. FS-måttet är aningen större än förra gången, men å andra sidan har jag inte gått upp lika mycket i vikt... Fråga mig inte om det har någon påverkan heller...

Vad jag försöker komma fram till är att de flesta mönster på babykläder jag hittar är från stl 62 eller stl 3-6 månader. Jag skulle vilja sy något enkelt och lätt i stl 50.

Så har du något förslag?
Gärna något gratismönster på nätet eller ur en bok som går att låna på biblioteket.
Jag tänker inte ge mig i kast med en body eller något lite svårare i trikå eftersom barnet inte kommer kunna ha det så länge.

Men det vore så mysigt att kunna klä sin bäbis i något hemmasytt.

Tips mottages tacksamt!


5 kommentarer:

Erica AKA Tomtens Dotter sa...

Hej
Kan du inte ta något av de gamla plaggen, nåt som kanske har en fläck som inte går bort eller som helt enkelt bara är tråkigt och sprätta och använda som mönster?

Klockarbarn sa...

Min första vägde 3500 g och jag gick upp 30 kg. Min andra vägde 4200 g och jag gick inte upp lika mycket i vikt tack och lov. Det skiljer 19 mån mellan mina. Tips?
Har du kollat bibblan.
Gamla mänster är små i storlek. Jag har några 70-tals böcker och de var små i storleken kommer jag ihåg. Själv sydde jag mest velourmjukisar i den åldern.

MiMeLin sa...

Det finns bra mönster i Ottobre Design tidningarna. Du kan köpa gamla nummer hos bland annat Nea Nobelle och Tygpyssling.

Mina två vägde nästan lika mycket. Skiljde 40 gr :)

Petra / Popetotrora sa...

Jag brukar rita av bebiskläder jag redan har och sy kopior. Funkar utmärkt, speciellt med enkla saker som t.ex. byxor.

Men så litet som 50 har jag nog aldrig sytt. Så små barn får inte jag. ;)

Och ja, byxorna du frågade om hos mig är samma mönster som jag skickade till dig. Men jag köpte ett i stl 62 som jag se förminskade rätt ordentligt så dom passar på Flora nu. Framför allt så gjorde jag dom väldigt mycket smlare i passformen. Jag tycker att ursprungsmönstret (i alla storlekar jag testat) är väldigt breda.
Det kommer nog bli väldigt många fler såna här byxor till Flora. Dom är ju sjukt enkla och snabba att sy och väldigt söta på, tycker jag. :)

Biverton sa...

När mina barn var bebisar tyckte jag att det var mjuka kläder som var lätta att ta på och av som var melodin (och lätt att byta blöja - dom bajsar ju hela tiden i början!!). Fick lite söta små klänningar men de förblev oanvända. Varför inte sy en liten sovpåse av en mjuk gammal T-shirt eller ett mjukt påslakanstyg? Då borde man kunna rita av ett litet plagg för storlek upptill (ärmar och hals etc) och sen bara förlänga och göra någon snitsig tillslutning nertill (kanal med knytband?). En sovpåse gör ju inte så mycket om den är lite för lång heller, så kan bebisen ha den i ett par månader i alla fall. Lycka till!