Idag har jag lyckats åstadkomma dessa rosa KoKoshjärtan. Äckligt, söta och sliskiga är de men jag hoppas att D’s syskonbarn kommer att gilla dem. Det är i alla fall med tanke på dem som jag har gjort dem.
Kokshjärtan
450 gram socker och 1,5 dl mjölk kokas ihop till ca 116 grader (mjukt kulprov).
Sedan häller man i 150 gram kokos i smeten.
Halva smeten häller du ut på ett bakplåtspapper.
I resterande smet häller du i några droppar röd karamellfärg och häller sedan snabbt det ovanpå den vita smeten.
När det svalnat stansar du ut hjärtan eller skär i bitar.
Jag hittade receptet i en gammal inredningstidning och så här i efterhand förstår jag inte varför de ska vara tvåfärgade. Det rosa syns mest i alla fall. Och att stansa ut hjärtan var lättare sagt än gjort kan jag meddela.
Söta är de i alla fall! Både att se och äta. Jag kan titta på dem
7 kommentarer:
Vad söta de är!
och juliga.
:-)
Ser verkligen läckra ut!!
Din lätta irritation lyser igenom lite lagom. ;-) Tur att du slipper äta dem. ;-) Haha!!
Kram!
Fina att titta på, men jag vet inte om jag skulle vilja äta dessa knallrosa kakor. Ser nästan giftiga ut...
Haha, de är fina tycker jag.
Haha, de är fina tycker jag.
Det är ju bara vanlig karamellfärg så så värst giftiga är de nog inte. Men jag vill inte äta dem i alla fall, haha :)
Skicka en kommentar