onsdag 28 juli 2010

Smakprov

Jag orkade inte spola röd undertråd så jag fotade klänningarna som jag håller på att sy.

DSC09684

Den här klänningen är sydd enligt mönstret för “Ettårskalasklänning” i boken Baby Cool. Det är tydligen till en ganska stor ettåring och kommer inte passa lilla L när hon fyller ett. Men kanske i vinter… då behöver man kanske lite påminnelse om jordgubbar ;)

DSC09688

Den här klänningen av ett gammalt örngott och ett urtvättat lakan är heller inte klar. Eftersom jag inte alls visste om mitt egentillverkade mönster skulle fungera ville jag inte sätta saxen i något dyrt eller kärt tyg. Men den verkar passa bättre i storleken.

Jag har ritat av en klänning som vi har hemma och lagt till ärm. Jag gillade att det var rynkat under livet på den första klänningen så jag försökte få till det även på denna. Tyvärr tog jag i för lite så det blev inte så mycket rynkor. Nästa gång! ( i samma tyger som den andra)

5 kommentarer:

Emster sa...

Hej! Vilka fina klänningar! speciellt den längst upp är ju jättefint komponerad i färgerna!
Du frågade om tyget i den gulsvarta smockklänningen. Det är egentligen ett gammalt örngott som jag hittat på en second hand-affär så jag har tyvärr inget mer. Lite roligt är att jag hittade samma tyg en gång till i våras fast som påslakan, även det på second h-affär men då blev jag helt plötsligt snål och köpte det aldrig. Dumt :-D

Marika på Odlingspyssel sa...

Vad fina klänningarna är, jättesöta tyger. Ska bli jättekul att se fler fina saker du gjort, är vimplarna gjorda av vaxduk?

Evasleva sa...

Nej, vimplarna är gjorda i papp :)

Soffy sa...

Å vilka fina klänningar!!!

Fröken Prickig sa...

Fina:)