måndag 31 maj 2010

Och andra halvan

CIMG2528

Lovis äter banan. Hon har ätit det vi äter i små bitar under resan. Hon har fått äggröra från våra tallrikar på morgonen och tuggat i sig tomat, gurka, bröd, ris, ananas m.m. Hon har druckit välling också. Nu när vi kom hem har satt igång ordentligt med mat eftersom hon snart måste klara sig utan mamma-mat. Vi blev dock förvånade av de 8-månaders burkar med barnmat vi köpt, att det var så lite bitar i dem. Det känns nästan som att vi backar eftersom hon på resan fått bitar med mat som hon suttit och tuggat i sig själv med sina två små tänder :)

CIMG2534

CIMG2536

På massagestället där vi fick barnvakt. Bra service!

CIMG2539 

Tuktuk in till city i Hua Hin. Lovis ser allmänt blassé ut och Daniel petar bort kräks från tröjan. Man får inte vara så kräsen när man bara har 5 tröjor med sig ;)

CIMG2556

Hotellet i Hua Hin.

CIMG2577

Inte så bra bild men jag tycker att det är med food courts är så himla bra och smart. Massa olika små restauranger som man kan välja mat från och så äter man vid de gemsamma borden. Då behöver man inte välja om man ska äta thai, sushi eller hamburgare. Alla får det dem vill!

CIMG2584

Lovis har just somnat i sin vagn. Vagnen fungerade också bra som barnstol då det inte finns på restauranger i sydostasien. Som säng på stranden fungerade den också. Ryggen går att fälla nästan till liggläge. Vi gillar inte att den är framåtvänd men vi hade inte så mycket val. Vi hade tänkt bära i sjal men vi prickade ju värmebölja så det gick helt enkelt inte. När vi gick på t.ex. marknad bar vi henne i famnen.

CIMG2587

Längst bort på stranden, Hua Hin.

CIMG2617

Utanför hotellrummet i Cha am. Lovis leker på golvet med sina plastbyttor. Det är de mest välinvesterade pengarna någonsin. 19kr på IKEA och hon leker med dem jämt! De fungerar dessutom jättebra i vatten. Jag och Daniel lekte med öl, chips och frågesportspelet Cube som måste vara översatt med google translater…

CIMG2630

Lovis sover vid poolen. Vi var de enda där när det regnade.. Konstigt ;)

CIMG2651

Middag på nattmarknaden i Cha am.

CIMG2676

Vi har ju ingen TV hemma så det var ok att hon tittade ibland tycker vi. Och faktiskt, hennes otroliga TV intresse som hon haft tidigare verkar ha falnat. Nu dras inte blicken automatiskt till varje TV i hennes omgivning.

CIMG2691

Food courten på Bangkoks flygplats är ett hett tips! Billig och god mat. Den ligger på våning 1 längst bort. En våning upp finns de dyra turist-restaurangerna. På food courten åt mest flygpersonalen verkade det som. Vi köpte lite kakor också och Lovis fick en påse med smördegspinnar. Hur gott som helst tyckte hon!

Sen var vi snart hemma. Flygresan gick jättebra. Lovis sov nästan hela vägen och fick där mellan massa uppmärksamhet från flygvärdinnorna. Hon fick äpplejuice, en extra yoghurt, fruktsallad, coctailpinnar att leka med och dessutom besöka first class (Jag tror hennes föräldrar hade uppskattat det mer). Bredvid oss satt ett par som hade fått sin pojke från ett barnhem i Bangkok 3 dagar tidigare. Världens sötaste lilla kille som dock inte tyckte att det var så kul att flyga, så hans föräldrar fick stå nästan hela resan. Det var jättespännande att höra om deras resa.

1 kommentar:

Daddy G sa...

Vad bra du skriver och berättar. Det är nästan som att vara med. Kanon. Bra!. Skulle ernligt ditt sätt sitta ihop. Nåväl, bra bilder bra text.Utomordentligt underhållande. Ser så jäkla roligt ut även om man vet att det är 40 grader celcius i skuggan , i bland jättejobbigt.