torsdag 6 maj 2010

Good morning Vietnam

Nu ar vi i Saigon, HCMC. Det ar varmt! Jattevarmt!
Lonely planet ar skit. Inget att lita pa. Vi har for oss att vi sagt det forut men vi gor det igen. Hotellen som de rekomenderar ar inte bast. De far nu mera bara massa reklam och behover inte jobba.
Vi har i alla fall ett rum pa ett Guest house i centrala delen. Det ar rent, frascht, har AC, balkong och badkar for US 16. Superbra.
Trafiken ar galen. Vi har knappt vagat oss fran vart kvarter eftersom det ar sa laskigt att korsa gatorna. Det finns visserligen mycket att upptacka har i kvarteret ocksa men vi tog oss idag till The War Rememnent Museum som visar alla USAs krigsforbrytelser. Lovis halde vi vatten over nar hon satt i sin vagn framfor en flakt.
Hon tog sitt forsta 'kryp' hemma i lordgs och nu ar det en valdig fart pa henne. Inte en lugn stund. Sen kollapsar hon och sover gott. I natt sov vi bra for forsta gangen pa 3 veckor! Aven har i stan ar hon popular. Igar underholls hon av var servitris dar vi at middag sa att vi fick ata i lugn och ro. Hon gar ofta fran famn till famn. Det skulle bli jobbigt om vi oroade oss for smittor etc. Lovis trivs. Hon trivs pa ett annat satt an i Sverige. Det hon inte skulle acceptera dar ar har helt naturligt pa nagot satt. - Hej, en ny famn. Om du underhaller mig sa tycker jag att du ar bra, tycks hon tanka :)
Nu ska vi ga till marknaden och kolla in laget och fa oss nagot att ata.
I morgon aker vi till on Phu Quok. Vi hoppas att det inte ar varmare dar an har.

2 kommentarer:

goran_grape@bredband.net sa...

Vad häftigt det låter. I min ungdom sa jag alltid att jag ville cykla HoChiMin leden som delvis går genom Laos. Men Eva du uppfyller ju min dröm då du ska till MekongDeltat.

Marika på Odlingspyssel sa...

Åh vad roligt! Hoppas att ni får det jättebra!