onsdag 10 mars 2010

Natten med den nerbajsade mattan

Gårdagen bjöd på underbart väder och en promenad ut till Främjarstugan. Sin vana trogen var lilla L vaken nästan hela vägen och somnade fem minuter före vi kom fram. Jag ställde henne på altanen utanför fönstret men hon vaknade nästan direkt. Hon fick ligga där så länge hon var nöjd.

CIMG1551

På eftermiddagen ringde lilla L’s farmor och var så orolig över att barnbarnet kanske hade fått någon allergi eller liknande p.g.a. allt bajs. Så för att mest lugna ner henne ringde jag BVC. Vår sköterska tyckte att det lät som en förkylning som satt sig på magen vilket tydligen är vanligt. Det är bra att jag ammar mest eftersom det är snällt för magen.

Lilla L’s rumpa ser riktigt bra ut. Hon har fått lufta den mycket. Jag har sprutat bröstmjölk direkt på :) (då behövde man ju inte vara där och peta det minsta). Det har fått torka in och när blöjan ska på smörjer jag in ordentligt med idominsalva. Vi har också olja i vattnet som vi doppar tvättlapparna i. Tack för tipsen!

Det jobbigaste med det här bajsandet är att hon bajsar på nätterna. Hon som t.o.m. har börjat sova 6 timmar i sträck utan att äta! Nu ska hon bajsa istället… Jag var vaken mellan 04 och 06:30 imorse. Först mat, sen bajs, byta blöja, inte vilja somna om, hon somnar men jag somnar inte om. Hon vaknar vill äta mer, bajsar, bajsar med raketfart på skötbordet och det blir bajs över hela mattan. Skrubba matta, hon vill inte somna om, snuttar lite men somnar inte, leker, låter… mer bajs!

Jag är trött!

Men solen lyser och idag ska jag, lilla L och våra vänner mamman  K och lilla T gå ut till främjarstugan och äta lunch. Det ska bli härligt! Det är mycket lättare att vara trött i det här vädret.

3 kommentarer:

pumpan sa...

Haha (förlåt att jag skrattar) men skönt att det börjar ordna upp sig med rumpan ;-) Besvärligt med allt bajsande, speciellt på natten. Hoppas det går över snart!

En solfilt, eller solskyddsfilt som det egentligen heter tror jag är en sånhär http://aussiesfinest.jetshop.se/default.aspx?main=ListProducts.aspx&cat=122
Den är fantastisk! Perfekt att svepa om barnet i turer ute i solen, vid amning, i bärsele osv. Fantastisk!

anna sa...

Jag kan trösta dig med att det blir bättre! Min Olle var precis likadan, man tror inte det är sant vilka krafter, VM i längdbajsning. Inotyol är också en bra kräm, men bröstmjölk är ju såklart det absolut bästa!
Kram Anna

Susanna sa...

Visst är det roligt med mycket egen vilja, men efter ett tag kan det ibland bli lite uttjatat :D Matilda kom in i en lite tidigt 1,5års trots.. Mycket intressant ;)

Det är konstigt hur mycket bajs man kan prata om egentligen. Det är som om man kommer in i någon form av kiss och bajs-ålder som vuxen, när man blivit förälder. Tyckte det gick rätt bra när lillstrumpan vår hade beckan, meket och gulgischet, men när hon väl började äta kött och mjölk... Uwww.. och sedan när tänderna började att tränga sig fram var det inte så kul längre. Vad gör man inte som mamma och pappa för sina små? Försöker fortfarande tänka på det som ett kvitto för att allt går rätt till. Mat in och sedan ut :D