tisdag 9 mars 2010

Garn & Barn

DSC06424

Förra torsdagen var det dags för stickkursen. Tyvärr missade jag ju första gången men jag hade fått instruktioner av mamman K så att jag hade hunnit påbörja min handledsvärmare. Jag stickar dem i det härliga, turkosa baby wool-garnet på bilden. Det är lite knepigt mönster så jag kan inte göra det när lilla L är vaken för jag måste räkna och räkna. Det går inte att bli störd.

Vid sidan av ska vi samtidigt sticka en halsduk 15 cm räta, 15 cm aviga, 15 cm mosstickning etc för att öva på olika sticktekniker och ta reda på hur hårt vi stickar.

Det känns vettigt att sticka ganska mycket under kursens gång så att man kan utnyttja lärarens kunskap så mycket som möjligt.

Då det är en kurs med barn är det inga gemensamma genomgångar, det funkar inte. Kursledaren hjälper oss här och där och tipsar alla ibland när inget barn gör allt för mycket väsen av sig. Men det kändes som att det bara var jag och mamman K som faktiskt hade barn där! De andra barnen sov gott i sina vagnar.

1 kommentar:

Susanna sa...

ne, vad roligt det där låter. jag hade verkligen uppskattat att gå på en sådan kurs när jag var hemma med M. tror itne att de har någon sådan kurs här i Ume.