lördag 13 februari 2010

Let’s go bananas

Igår kväll hade vi mamman K, pappan T och lilla T här på middag. Det var jättetrevligt. Lilla L blev helt fascinerad av pappan T och sov nästan inget på hela kvällen. Framåt tiotiden var hon inte så pigg och glad…

banan

Vi vill att lilla L ska amma mycket när vi är i Vietnam. Hon är då 8-9 månader. Så vi har inte haft så bråttom med smakportioner. Men snart blir hon 6 månader och då sägs det ju att järnförrådet tar slut och att bröstmjölken ska kompletteras med annan mat.

Hur mycket det rör sig om hittar jag ingen info om. Hur mycket järn per dag behöver hon? Och vad i matväg motsvarar det? Någon som vet?

Lilla L får provslicka på det vi äter. Hon har satt i sig en halv vindruva (tant Ia höll på att skrämmas ihjäl), hon suger gärna på apelsin, gurka, röd paprika och smörgåsrån. Idag mosade vi banan och gav henne. Vilken höjdare! Att äta med sked är inga problem. Hon gapar stort när skeden kommer och vill gärna äta själv.

2 kommentarer:

pumpan sa...

Ja det är faktiskt konstigt att det inte anges noggrannare hur mycket det handlar om och VAD? Jag menar potatis är ju inte känt för att vara speciellt järnrikt? Det är väl med i så fall gröna ärtor, broccoli osv där det finns järn, eller? Mycket märkligt att det inte finns bättre information, men det kanske betyder att det inte är så viktigt till en början?

Marika på Odlingspyssel sa...

Banan är ju ett superbär, söt och mumsig är den också.
Fast jag tror ni tänker rätt med bröstmjölk när ni sa ut och resa, nog bra för små magar :)