tisdag 12 januari 2010

Skötbordet

Att ha barn ska inte vara en materialsport, säger D.

DSC05988

Ett skrivbord får agera skötbord hos oss, vi har inte plats i badrummet. På ligger en sån där billig uppblåsbar. Under skrivbordet står en vanlig pedalhink. Bajsblöjorna lägger vi i hundbajspåsar och knyter ordentligt. Luktar inget alls.

DSC05989

I en gammal glasslåda har vi vatten till tvättlapparna. Jag klippte ur bilden ur en bok och har satt fast den med lim. Ovanpå är det flera lager decoupagelack.

DSC06039

Vem behöver en dyr mobil över skötbordet? Jag tejpade fast ett vykort som lilla L har fått. Hon älskar att kolla på den, pratar med den och skrattar åt den. Dessutom enkelt att byta när hon tröttnar på den.

Det var dagens budget tips hemifrån oss :)

9 kommentarer:

Fruädel sa...

Vi hade inte heller skötbord, bor ju på 22 kvm, men jag sydde en dyna och la på tvättmaskinen och tejpade bilder på bebis ansikten under badrumsskåpet, hihi! Barn är inte kräsna, det är vi vuxna som är det! Tack för lyckönskningen, men vi ska inte gifta oss, eller jo det ska vi men inte i år, hihi! Men jag gillar alla vackra bilder ( hm låter som om det är bilderböcker som gäller för mig) och tänkte göra lite bröllops detaljer till andras bröllop! Var lite luddig kanske! Kram på dig!

E sa...

Smart! Finns så många onödiga "måsten" som alla unga föräldrar idag verkar gå på... ni är bra förebilder!

Karin sa...

Tack för din kommentar på min blogg! Såg här att du också är "pysslig". Gillade dina blommor du gjort med hjälp av YoYo-makern. Har precis fått hem några andra varianter, bla en som blir en blomma med blad, och en som man gör jättefina rosor med. Tänkte testa dom i veckan nu!
Ha en bra dag!

Susanna sa...

vi gör också så. har ett gamalt skrivbord och "gullunge" som Matilda får ligga på. super bra tycker jag att det har fungerat. sedan gillade inte hennes rumpa annat än vatten och papper, så till skötväskan (med inbyggt skötbord) köpte jag en vattenflaska och har sådana där euroshopper rumppapper att torka henne med. Funkar jättebra! Skötbordet alltid med och vatten finns det alltid tillgång till någonstans.

Junebacken! sa...

Mina barn är 13 och 17 år gamla men den stora hade svårt att ligga still på skötbordet. Jag klippte ut roliga bilder och limmade fast på ett vanligt A4. Det roade han sig med under tiden som jag bytte blöja. När han tröttnat var det som sagt enkelt att byta.
Rolig blogg, förresten! =)

Anonym sa...

Smart! Vi har ett sånt väggbord över tvättmaskinen, så det tar ingen plats. Det som är mest roligt att leka med är att hålla i en tub Miniderm och vända och vrida och vända...Sen att kröka ryggen och lyckas dra ner alla blöjor och dra ur våtservetterna...

Västmanländskan sa...

Bra tips! Vi har en bra bänk i badrummet där det uppblåsbara fick plats och den vita garderoben bredvid fick några väggdekorationer som blickfång.

Marika på Odlingspyssel sa...

Väldigt fiffiga tips. Här i Tokholmia är ju barn en materialsport, ibland, när jag ser häftiga barngrejer, som egentligen bara saknar startmotor som för att räknas som rymdraket, undrar jag om inte bebben skulle vara lyckligare om mamma och pappa lekte lite med dem istället för att åka runt och köpa grejer...

IA Nyckelpiga sa...

Tack för fina kommentarer!
Máste sága att det var smart och praktiskt. När vi fick vár dotter "ärvde" vi av flera vänner ALLT som man bara kan tänka sej att ett barn skulle kunna "behöva", Vi hade prylar överallt, mámga av dom kom aldrig till användning. Och sen var det inte lika lätt att bli av med dom. Skulle vi fá ett barn till sá kommer det inte in en pryl.