torsdag 1 oktober 2009

Föräldrapenning

Denna månadens inkomst blev hela 1500kr. Yeah! 

Det är som tur var bara första månaden det blir så lite. Kommande månader blir något bättre även om det så klart blir betydligt mindre än vi är vanan vid. Vi har planerat att vara hemma 11 månader var vilket känns mycket bra. Tid är värt så mycket mer än pengar!

Undrar hur det blir med den där jämställdhetsbonusen… Då vi ska vara hemma lika lång tid kommer D att ta ut fler av föräldrapenningsdagarna (SGI-  plus lägstanivådagar eftersom man efter barnets första år måste ta ut 5 dagar/vecka för att inte förlora sin SGI. Sjukt!). När försäkringskassan räknar på om vi är jämställda är frågan om de räknar antal dagar eller tid? Antagligen dagar och så räknat kommer vi inte att dela på föräldradagarna. Konstigt.

CIMG0415

Just som Soffys lilla Skrutta förut vaknade och åt kl 00,02 och 04 har Lilla L också gjort fram till nu. Att hon sov 6 timmar i sträck må ha varit en engångsföreteelse men hon verkar ha slutat med 00-målet. Skönt :)

5 kommentarer:

pumpan sa...

Vi har precis samma "problem", tidsmässigt delar vi helt lika på föräldraledigheten men inte i uttag av dagar. Det borde ju vara tiden de räknar men så är det tyvärr inte. Och håller med om att det är sjukt att man blir tvingad att ta ut 5 dagar i veckan efter 1 år :(

Marie sa...

Tid är verkligen, verkligen viktigare än pengar i det här sammanhanget. Er lilla bebis är så himla söt :)

...ah, äntligen någon som förstår Hermioneknepet! det är ett av de bästa när man ska plugga faktiskt!

Västmanländskan sa...

Nu hängde inte jag med i det där med dagar och tid, men det gör man ju sällan när det gäller föräldrapenningen ;)
Ni vet det säkert redan, men man behöver ju inte spara lägstanivådagarna till slutet utan ni kan "blanda". Så blir det inte så torftigt i slutet av f-ledigheten.

E sa...

Vad bra att ni tar ut lika mycket (eller nästan lika), det gör mig så glad när jag hör sådant! Kram

Maria sa...

Jag har också prioriterat tid före pengar när barnen är små. Tagit ut mellan 1-3 dagar/vecka i föräldrapenning. Och med min sistfödda så startade jag företag när hon var 1,5 och på så sätt så kunde jag fortsätta ta bara 1-2 dagar/vecka. Jag tar fortfarande en dag i veckan. Hon har just börjat på dagis, 3,5 år gammal.