tisdag 22 september 2009

It takes a village to raise a childI söndags var min kära vän Ia här och hälsade på oss och lilla Lovis för första gången. Ia har följt graviditeten med spänning och väl här fångade lillskruttan hennes hjärta.

Jag är så otroligt imponerad av alla ensamstående spädbarnsföräldrar. Hur orkar man? Ja, det är klart att man gör. Man orkar när man måste. Fast vad jobbigt! Här hemma delar vi på arbetet. Jag ammar och D gör resten. Inte särsilt fördelaktig arbetsfördelning för D som står för matlagning, städning, tvätt och disk. På fredag börjar han jobba heltid igen och kommer alltså inte hem och lagar lunch till mig. Tråkigt för oss båda.

I söndags kväll efter middagen när Ia fortfarande var här kaskadkräktes lilla L för första gången. Hela jag, halva hon och lite av soffan fick sin beskärda del. D tog lilla L och byte kläder, blöja och jobbade på att få igång hennes mage som var uppblåst. Jag sköljde våra kläder så att att de inte skulle surna innan tvätten nästa vecka och Ia tog hand om disken. Det kändes verkligens om att vi behövde vara 3 stycken för att kunna ta tag i allt.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tänker ofta på ensamstående föräldrar, jag fattar inte hur de orkar. Inte bara allt det praktiska utan även om barnet blir sjukt (eller NÄR, för sjuka blir dom ju)och allt annat. Eller när de själva blir sjuka, hur gör dom då? Alla har ju inte mor & farföräldrar, syskon etc. Ja, stor respekt ska de ha!
...Nu ska jag ta mig ur pyjamasen...vi har en sån dag här hemma. Skruttan har tvärvägrat sova och bara argskrikigt. För ett tag sen kom jag på ett knep när hon blir övertrött; lägga henne på sidan och "buffa" lite lätt i rumpan (inte som Anna Wahlgren...) men så hon gungar. Mitt i allt skrik så börjar ögonen fladdra och sen zzzz. Bra när man kommer på knep, dock funkar det inte alltid- förstås ;) Ha det så bra!

Lottis sa...

Ha ha ha, förlåt om jag skrattar men du beskriver så bra! Känner precis igen mig. När Emelie kaskadkräktes första gången vet jag inte om det var hon eller jag som blev mest rädd eller grät mest!

Har även testat kombinationen kräk för barn nummer 1, blöjbyte för barn nummer 2 och trilla och slå sig barn för nummer 3.
När kommer evolutionen ge oss en extra arm???

Jag tycker att ni hittat en bra arbetsfördelning :-) Du kommer nog få din del av matlagning och blöjbyten så småning om, bra att du kan få så mycket vila som möjligt innan Daniel börjar jobba.

Anonym sa...

Vi har ingen sjal/sele nu. Har sålt min BB-tai. Hon har inget behov av att bäras, det märkte vi ganska fort, har alltid somnat själv vilket är jättekönt! Och nu sover hon mellan 19-6, äter, somnar om mellan 7-9, så på dagarna sover hon bara (max) 3 ggr ca 40 min långa. Det blir ju mer skillnad på sov och vakentid när de blir ett par månader. Men hon har krånglat i vagnen på sistone så nu har vi tagit bort liften som var lite liten och har sittdelen. Den har fullt liggläge och sen höjer vi ett snäpp så hon kan "sitta" (som en hösäck haha) och kolla och då är hon nöjd :)