lördag 5 september 2009

Inte onormal trots allt

Vi är fortfarande hemma.

Jag börjar bli trött. Jag sover ibland mellan värkarna men har inte fått någon längre sammanhängande sömn på över två dygn nu. Det finns inte mycket att göra, bara att stå ut och tänkta på det fantastiska som väntar där framme! :)

Vi ringde förlossningen i natt någon gång då värkarna kom regelbundet, 4 på tio minuter. Men de var så korta då. Vi tänkte i alla fall att det nog var dags snart och att vi skulle "presentera oss" för förlossningen. Vi fick de vanliga råden att försöka sova mellan värkarna och köra med TENSen och vetevärmare. Inget nytt. Jag fick inte så bra förtroende för barnmorskan. Svårt att säga vad det var men det kändes inte riktigt som att hon förstod mig. Vi skulle invänta att värkarna blev längre och höra av oss igen.

Vid 9 kändes det som att vi inte kom någonstans. Snarare backade. Värkarna var mycket färre då. Antingen för korta, för få eller för svaga. Aldrig nog samtidigt. D ringde förlossningen igen bara för att få råd. Vi har läst ganska mycket litteratur om förlossning etc och det står ofta att latensfasen normalt kan vara kring 20 timmar så det är klart att man börjar tro att något är lite onormalt när man själv gått så länge. Barnmorskan denna gång sa att hon inte fattar varför ingen upplyser förstföderskor om att det kan ta väldigt lång tid. Hon sa att det är väldigt vanligt att latensfasen är 3 dygn! Ibland känner man ingenting den första tiden eller så har man otur, som jag, och känner redan den första värken ordentligt.

Det kändes mycket bättre efter det! Det är inte onormalt, det är vanligt och det är bara att ta. Hon sa också att det i alla fall är ett framsteg att värkarna har blivit längre även om de är färre nu. Hon tipsade om att duscha jättevarmt för att sedan kunna sova vilket jag försökte med. Det ledde dock till tätare värkar ett tag, ironiskt nog. Jag har i alla fall sovit mellan några värkar här före lunch.

Nu ska vi fortsätta fördriva tid... :)

4 kommentarer:

Västmanländskan sa...

Oj, oj! Hoppas ert lilla pyte vill komma ut snart!

Anonym sa...

Vilken väntan! /ylva

Marika på Odlingspyssel sa...

Din kommentar inne hos mig fick mig att bli grymt pysselsugen. Målade ni på vanligt vitt eller brunt bakplåtspapper? Verkar otroligt spännande (gissa vem som kommer prova!)

Anonym sa...

Hoppas hon/han dyker upp snart! Detta med latensfas har jag ingen koll på. När jag fick mina så började det med att vattnet gick, sedan rullade det ju på. I och för sig fick jag åka hem när A aviserade sin ankomst. Inga värkar bara vattnet som gick... Taxichauffören som hämtade mig var rätt nojig, han sade "jag har bara kört taxi en vecka, och du ska till BB". Nåväl snabbt gick det med taxin...