lördag 9 november 2013

Välsignade barn och strandlek

Nu har vi varit några dagar på Koh Lanta. Det känns lite lustigt att merparten av turisterna är svenskar men samtidigt är det rätt bekvämt och Lovis stortrivs.Thailändarna verkar också gilla svenska turister (det var tydligen mycket tyskar och ryssar för några år sedan vilket tydligen inte gillades). Något måste det ju vara som gör att så många svenskar åker till Thailand och vi sällar oss till skaran - det känns lite som att komma hem. (Även om man bortser från att många pratar svenska här). Något verkar det vara som gör att våra kulturer passar ihop.

 Visst är det ändå intressant hur accepterat det är att svenska skolan välsignas av buddistisk munkar i en lång ceremoni som barnen deltar i. Ta seden dit man kommer. Ja visst. Men vi kan ändå inte låta bli att fundera på hur föräldrar skulle reagerat om ceremonin var muslimsk och vi ombads bära slöja istället för de förhållningsorder vi fick. Koh Lanta är ändå till största delen muslimskt. 


Det var i alla fall roligt och spännande att vara med om denna ritual!


Daniel har varit till skräddaren och beställt en kostym. Den han har lät han sy upp i Chiang Mai för nio år sen så det börjar bli dags för en ny. 

Malte älskar att leka i sanden och vid vattenbrynet. Då är han i sitt esse. Så kul att se. 


När vi är på stranden på em ca 15-17 är det ungefär 50 personer på hela den tre km långa stranden. Det är nästan svårt att tänka sig hur det är i högsäsong. Det kan hända att man är nästan ensam på restaurangen och att poolerna är tomma.

Vi har ätit frukost på samma restaurang varje morgon Banana. I morse blev vi bjudna på lunch för att fira välgång och tur så vi gick dit och bjöds på fantastiskt god lunchbuffe efter att vi hämtat Lovis. 

I dag har vi bytt boende till ett lite flashigare och större boende med två sovrum. Nu lyxar vi till det!

Inga kommentarer: