söndag 19 maj 2013

Rabarberkräm

Årets första rabarberkräm till efterrätt idag. Mums!

För några år sedan visste jag inte hur kräm blev till men oj vad enkelt det är!


Späda små rabarber behöver inte skalas utan bara slängas ner i kastrullen och täckas med vatten. 

Koka sönder dem helt!
Ha i lite socker efter smak. Ta av från plattan. 


Potatismjölet måste blandas ut ordentligt i vatten och hälls lite i taget i krämen. Det är viktigt att röra ordentligt under tiden. Annars blir det geléklumpar i krämen. (Funderar på att höra eget slajm). 

När krämen värms blir den tjock. Det är lite som magi. 

Lite mjölk eller grädde i är gott. Njut!

2 kommentarer:

Futu sa...

Rabarberkräm (och all annan kräm för den delen) som är så gott! :-)

Maria - JAG BLOMMAR sa...

Så gott! Har aldrig lagat själv, men min mamma gjorde ofta. Ska kanske prova mig på att göra...