torsdag 30 maj 2013

Hudvårdsprodukter DIY

På senare tid har jag helt slutat köpa hudvårdsprodukter. Nu gör jag gör mina egna. Det mesta är mycket enkelt!

Huden är vårt största organ. Min devis är att - kan jag inte tänka mig att stoppa det i munnen så åker det heller inte på huden. 

Jag tänkte dela med mig av vad jag hittar på och jag börjar med detta


Honung och bakpulver!

Jag har en lite burk med bakpulver i badrumsskåpet (maken undrade om jag börjat med amfetamin för att klara småbarnsåren). Jag doppar min tandborste i burken för att ge tandkrämen en extra skjuts. Bleker skonsamt tänderna. 

Bakpulver fungerar också utmärkt som en snäll ansiktspeeling. Blöt ansiktet och massera in bakpulver. Låt verka några minuter innan du sköljer av. 

Har du en minut extra blandar du bakpulvret med honung och ger din hy lite extra näring och omtanke. Honung är antibakteriellt och kommer inte ge finnar. Tvärt om!

När honungen ändå är i badrummet kan du passa på att ha i lite i ditt schampo. 


3 kommentarer:

Anonym sa...

Kan tipsa om att kallt kaffe är jättebra att badda ögonen med vid ögoninfektion, testade det på Skruttan för ett tag sen! Sen är kaffesump underbar peeling när man är torr om händerna - sådär som man blir om man håller på med jord och växter. Man gnider in och sköljer sen av med vatten och tvål/diskmedel.

Evasleva sa...

Mot ögoninfektion har jag inte hört. Men att kaffe ska vara bra peeling mot celluliter

Tyg och otyg sa...

Ja, vad kul att få höra mer om dina hudvårdsprodukter! Jag gjorde egen deo för en dryg vecka sedan (efter en lååååång startsträcka) och har testat den i skarpt läge i hettan i Jerusalem senaste veckan. Är mycket nöjd!
Om du inte är bekant med bloggen Tedags hos tant Ninette, så rekommenderar jag dig att kika där, hon har en del recept på tvål, body butter (som jag också testat att göra efter hennes recept) och lite annat.