onsdag 13 mars 2013

Och livet då?

Ja.. det är rätt bra!

M håller på att få sin första tand så just nu är det rätt gnälligt och dåligt med sömn. Det var lättare med första barnet då man helt enkelt kunde sova när bäbisen till slut somnade. Men nu behöver jag ju gå upp i alla fall, väcka bäbisen som just somnat och dra iväg till förskolan.

Jag virkar en hel del. Lite som en respit tror jag – faktiskt som ett sätt att “komma bort lite” mitt i allt. Jag kan virka när lilla L kollar på bolibompa och M ligger nöjd i babygymet. Då är jag där. Men får mitt. Jag behöver det. Det är så jäkla intensivt med två barn! Som maken säger “det är mer än dubbelt så jobbigt med två barn men värt varenda sekund”.

M vägrar också ta flaska. Han är otroligt mammig vilket är frustrerande för både mig och pappan. Det är ju inte så konstigt när man tänker efter, den här lilla killen har fått mycket mindre av sin pappa än vad storasystern fick. När hon var liten och pappan kom hem var de konstant tillsammans. Men lillebror får ju dela på uppmärksamheten vilket betyder att han ju är ännu mer med mig, knyter an till mig mer och så vidare.

150460_10151373925143237_1214146544_n

Ett av de mer lyckade matningstillfällene…

Men när det inte är tänder på G eller att vi försöker mata med flaska är M en riktigt nöjd bäbis! Han är go och glad och rullar hit och dit.

Jag har kommit igång med löpträning vilket känns otroligt bra. Dagarna fylls av öppen förskola, långpromenader och annat skoj. Längtar tillbaka till jobbet gör jag inte!

Och just det! Vi har bokat flygbiljetter 4 september till 25 november hittar ni oss i Sydostasien.

31073_401315398236_6390764_n

Så nu har vi verkligen något att se fram emot och drömma om.

3 kommentarer:

Tyg och otyg sa...

Åh, vilket äventyr att ge sig av på en så lång resa med småbarn och allt! Modigt av er!

Saltistjejen sa...

Vilken underbar resa att se fram emot!!!!

Emma sa...

åh vad skoj!.härligt att ha något att se fram emot! Anledningen till att du virkar är precis varför jag lärde mig virka. umgås/ta hand om familjen OCH Göra något man själv vill, samtidigt!perfekt.:-)