tisdag 4 december 2012

Pannkakor


En gång i veckan blir det pannkakor hemma hos oss numer. L gillar att hjälpa till med smeten och att äta dem. Det är trevligt, roligt och gott. Men inte så värst nyttigt...

För att "förbättra" pannkakorna något: 
  • byter jag ut 1 dl av mjölet mot havregryn
  • har i ett extra ägg
  • använder fullkornsvetemjöl
  • har i en stor, finriven morot
Pannkakorna blir lite annorlunda men dottern köper förändringen helt. Kanon!

Tillbehören spelar ju också stor roll. Nedan kan ni se några av de mer vettiga sakerna vi väljer att ha på pannkakorna istället för sylt och grädde





















Mosad banan med kokos.
Rivet äpple
Frysta bär som jag kokat ihop med lite honung. I den ena skålen är bären blandade med keso. Det är väldigt gott!


4 kommentarer:

od Andulky sa...

kul ideér!!

Tyg och otyg sa...

Keso och lingonsylt är väldigt gott tillsammans och passar bra till pannkakor!
Skivad banan är också gott på pannkaka, eller varför inte fruktsallad?

Sofia / rufi design sa...

Funkar utmärkt att göra pannkakor på bara havregryn också! Smakar riktigt gott :-) Lika mycket finmalda havregryn (jag kör i mixern) som mjölk och dubbelt så mycket ägg (som havregryn i dl). Nyttigt och gott för alla i familjen :-)

Slow-Eva sa...

Ibland gör jag också på bara havregryn, kör med stavmixer och sojadryck istället för mjölk.