onsdag 25 januari 2012

Mål att bli pigg

Nu har jag startat Operation Pigg här hemma.
Jag var sjuk i två månader före jul och energin har väl inte direkt varit på topp efter det heller. Så vill jag inte ha det. Jag orkar inte vara sjuk och trött.

Så nu J*AR!

Mat. Inspiererad av Råsmart har vi infört både tillagade och råa grönsaker till (nästan) alla middagar samt börjat dricka goda smoothies med linfröolja och proteinpulver i för extra stabilisering av blodsockret. Och skippar sockret. Har börjat ta en multivitamintablett också.


Träning. Var i väg i går kväll på Fuego-pass på Friskis och svettis. Är fortfarande riktigt nöjd med mig själv ;) Tre pass har genomförts detta år. Inte mycket men det är fler än på hela förra året i alla fall...

Dagsljus. Svårt att få till på dagarna när jag jobbar tycker jag. Men jag ska verkligen försöka komma ut en liten sväng på lunchen. Helgerna ska vi också försöka ta till vara på.

Meditera: Jag gör det på bussen igen och det ger mig mycket. Jag har ledda meditationer i min mp3-spelare som gör det lättare att koppla bort övriga med resenärer.

Vad har ni för bästa pigg-tips?

7 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Wow det var en riktigt hälsosam start på året!!
Hoppas det ger resultat för sjukdomar är verkligen så trist!
Själv är jag väl inte så noga med maten (än) men har iallafall kommit igång med träningen nu vilket känns sååå BRA!
Lycka Till!!!
Kram!

Carro/mysigtdesign sa...

Kör just nu 2 veckors detox. Inget kaffe, socker, vitt mjöl, mjölkprodukter eller rött kött. Massor av grönsaker, frukt och bär.

Miiaoo sa...

Mina "kanintelevautan" är Mitt val kvinna(vitamin) och dagsljus. Plus alltid grönsaker, helst råa, till maten. Dock gör jag inte det för att vara hälsosam utan just för att jag blir oftare sjuk och framförallt är sjuk längre annars.
Men som tur är så älskar jag grönsaker i alla former så just den biten är ju plättlätt. Däremot är jag värdelös på motion så där ligger ribban låågt.. ;o))
Lycka till!!

Miiaoo sa...

Jo, du, överdosera inte linfröoljan, den blir toxisk då.. (giftig alltså.. )Nån msk eller tsk om dagen max..

Klockarbarn sa...

Helt klart är det motion för min del. Dagsljus gör mig piggare men jag är otroligt dålig på att vara ute överlag. Hatar att promenera och avskyr att frysa. Jag fryser oavsett kläder och jag måste ha nån anledning till att gå ut (ej promenad). Det är så klart lättare på vår/sommaren än vinter/höst. Jag borde bli bättre på att gå ut och det har jag tyckt i många år nu......

Sofia sa...

Åhh kul med lite matinspiration, det låter ju verkligen jättebra! Vad gör ni för smoothies? Kan du inte lägga upp något recept?

Mina bästa piggknep är att röra på mig på morgonen dom dagar jag inte lämnar på förskolan. Jag går upp jättetidigt, äter frukost själv och läser tidningen i lugn och ro(LYX!) och sen antingen tränar jag på gymmet eller promenerar en 45 minuter innan jobbet. Känner mig pigg hela dan sen efter det. Måste förresten tipsa om när dom pratade om vitaminer i kropp och själ i p1, angående multivitamintabletter å sånt http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1272&artikel=4853004
Verkar ju inte alls så hälsosamt som man kan tro :-(

Evasleva sa...

Vad hälsosamma ni är! Härligt!

Det där med multivitamin och sånt är så svårt. Jag har hört både det ena och det andra om det. Dåligtmed för mycket a-vitamin t.ex. för då blir man benskör. Har för mig att jag faktiskt lyssnat på det Kropp och själv-programmet men kanske ska göra det igen.

Tipsar om boken för recept på smoothies. Men det kanske kommer ett och annat här också :)