onsdag 30 november 2011

Elsa Beskow

DSC02422

Jag har återfått lite böcker som varit utlånade till syskonbarnen. Visst är de vackra? Men allvarligt, har ni läst dem? Nu är inte Grin Olle med på bilden men den är ju helt galen! Den kan man ju inte läsa för sina barn. Och Pelles nya kläder är bara något bättre…

6 kommentarer:

Västmanländskan sa...

Ja, de är verkligen föråldrade. Men jag tycker absolut att man ska läsa dem (för de är fina på många sätt), men ta tillfället att prata med barnet om de värderingar som inte stämmer med nutidens. Det fungerar väldigt bra med lilla T. Man får ta böckerna för vad de är med tanke på hur situationen var när de skrevs.

Evasleva sa...

Ja, absolut. men inte Grin Olle, där går gränsen för mig :)

Fiah sa...

Tack så mycket :)

Titti sa...

Det är väldigt fina bilder i hennes böcker men håller med om att endel är rejält gammalmodiga textmässigt!

Saltistjejen sa...

Hahahaaa! Ja du det är lite knepigt det där med gamla böcker och texter. Synsättet på barn och föräldraskap har ju förändrats en del minst sagt...
Jag bloggade faktiskt om just detta för ett tag sedan när jag insåg svårigheterna med just Beskow's "Tomtebobarnen". Om du vill kan du kolla det här:
http://saltistjejen.blogspot.com/2011/05/gamla-klassiker-tomtebobarnen.html
Kram!

Lotta sa...

Jag vilka hopplösa värderingar det finns i många gamla (vackra!) böcker.

Jag är ledsen att jag inte skriver så många kommentarer. Jag läser alltid andras bloggar när jag söver barnen (och sedan somnar själv...). Då använder jag min ipad och ligger nerknyckad mellan barnen, så jag kan inte skriva. Men jag läser! Kram!