torsdag 19 maj 2011

Angående vintagekläder
Jag skulle gärna klä mig i vackra vintageklänningar och se sådär piffig och självklar ut i dem. Men jag känner mig ofta mer utklädd än finklädd. Eller bara klädd. Det skulle ju räcka.
Hur gör man för att se naturlig ut som Rachel på Smile and wave?

5 kommentarer:

Stina / Sagolikt Pyssel sa...

Väldigt bra fråga, som jag själv har funderat på. Både hon och Elsie (A beautiful mess) kan ju se bra ut i såna kläder. Själv skulle jag se ut som en tant. Varken mer eller mindre. Tant.

Västmanländskan sa...

Jag skulle också vilja ha en genomtänkt stil av något slag, men känner mg precis som du lite utklädd. Det är också svårt tycker jag att kombinera en sådan klädstil med vardagslivet med dagishämting och sandlådehäng. Kjol blir det oftast bara till fest - kanske är det därför jag aldrig känner mig riktigt bekväm i det.

Evasleva sa...

Jag tycker också att jag ser ut som en tant i såna kläder. Vad är det som avgör?
Eller är det just att man använder såna kläder så sällan att man inte känner sig bekväm? Ska man helt enkelt bara klät(ut) sig och vänja sig? :)

mrspitepalt sa...

Vissa människor ser jättefina och naturliga ut i sina kläder, men när man själv försöker ta på sig sådana kläder känns det mest som man ska på maskerad. Men det är säkert en vanesak också. Skulle man ha blommig vintageklännig oftare skulle det kännas naturligare.

Fröken Pyssel sa...

Jag tror också att det är en vanesak. Klä ut dig så kommer du snart att känna dig klädd!