fredag 8 april 2011

Svenhippa

Förra fredagen kom våra vänner R&S hem till oss och var barnvakt åt lilla L. Jag och D gick på fransk restaurang och hade det riktigt gott.

R&S sov över och det var sagt att vi skulle åka till ett slott i närheten och äta kakbuffé på lördagen. Men vad R inte visste var att så inte alls var planen. Klockan 8:30 inrusande istället 8 av hans vänner hem till hos oss!

DSC03945

Utan så mycket prat letade de fram stekpannor, kastruller och kaffekokare och satte igång att få till en riktigt ordentligt English breakfast. Ballonger blåstes, flagga hängdes upp, det dukades och R kläddes i en The Flash-dräkt.

DSC03957

Alla svenhippe-medlemmar var klädda på det brittiska tema som skulle prägla dagen. Lilla L tyckte först att det var lite konstigt med alla människor men när hon fick en ballong tinade hon och adopterade sedan två gäster som hon “tvingade” att läsa och sjunga för henne…

DSC03969

Efter frukost, mat och lite lekar var det dags att åka vidare. Jag och D tog lilla L och åkte hem till lillskruttans farmor för att lämna henne där.

De andra lät R bygga enkla modellflyg i bilen, vilka han sedan fick köra mellan med förbundna ögon och personer utanför bilen som guidade honom (OBS där det inte var några människor eller något som kunde skadas plus en person med handen på handbromsen).

Den blivande bruden hade åkt hem efter att ha ätit en macka men vi mötte nu upp henne och guidade henne mot slottsbacken. Hon visste heller inte vad som väntade.

DSC04024DSC04015

Inte ett öga torrt när the Flash fick sjunga serenader för sin blivande fru.

 DSC04033DSC04041

En så länge hade den blivande Mannen bara druckit konstig, engelsk lemonad även om de flest nog trodde annat när vi kom gående.

Före svenhippan hade vi hjälpts åt att samla in citat om R. De var sammanställda i ett litet häfte och han fick under dagen gissa vem som sagt vad om honom.

Forts. följer

1 kommentar:

Sofia sa...

Åh vad fint med svenhippa, bästa uppfinningen! :-)