lördag 23 april 2011

Promenad

bara någon vecka är det stor skillnad i vår skogsdunge. Det är så mycket finare nu.
3 kommentarer:

Lotta sa...

Hej min vän! Vad mycket påskfint det finns här i din blogg just nu! Och vilka vackra kort! Det med de långa skuggorna i skogen är ju helt underbart. Där skulle jag vilja gå. Jag har just kommit in från en promenad med lillasyster och det är så härligt!

Ang hur jag gör mina kort stora i bloggen. Jag använder en vanlig mall i blogger och vet inte hur man gör om den i html, så jag googlade och hittade ett sätt. Fåsenu om jag kan förklara...

Jag gör om bilden i photoshop till den storlek jag vill ha. Just nu använder jag ofta 700 pixlars bredd. Sedan lägger jag in korten som vanligt. När de är publicerade, trycker jag på dem så att de kommer upp i sin rätta storlek. Då högerklickar jag på bilden och trycker på "egenskaper". Där kopierar jag bildens adress. Jag trycker på redigera inlägg i bloggen och ersätter bildens adress med den stora bildens adress. Före skriver jag Då lurar man liksom bloggen och den kommer att publicera den stora bilden istället. Det här låter jättekomplicerat men det är egentligen rätt lätt, även om det är lite mer pyssel än att bara publicera bilderna som de är.

Om det är svårt att förstå hur jag menar kan du googla på typ stora bilder blogg. Då kanske du hittar en bättre förklaring (eller kanske ännu hellre hur du breddar bloggen i html). Jag följde en förklaring med bilder. Det var bra. Kanske finns något på youtube? Det måste jag kolla. Berätta gärna om du hittar något! Sist jag försökte att bredda bloggen i html så försvann alla mina inställningar, så jag fick börja om. Gah!

Hoppas att det här inte var helt obegripligt! Fråga igen i så fall.

Glad Påsk!
Lotta

Lotta sa...

Vad konstigt. Det försvann en bit i texten. Såhär ska det stå:

Före (adressen) skriver jag < img src=" och efter skriver jag "/ >

Lotta sa...

Nu förstår jag varför. Din blogg vill inte att jag skriver en html-kod. Jag lurade den lite genom att göra ett mellanrum mellan < och img och ett mellan / och > . Ta bort mellanrummen bara så fungerar koderna.

Det här är lite klurigt!