söndag 6 februari 2011

Nysydd tröja

DSC03433

På pysselkvällen i måndags var jag så trött så trött så jag orkade inte annat än att rita av ett tröjmönster från en av frk Pimpinetts Ottebre-tidningar.

I morse var jag däremot pigg för första gången på länge och trots att maken nu är sjuk (igen) har jag och lilla L haft en bra dag tillsammans då jag också fått tid att sy! Lilla L har lekt med trådrullar och kantband och varit supernöjd med det. Jag har fått sy vilket har varit så jädrans kul efter ett tags uppehåll.

Jag har följt mönstret förutom att jag lade till en mudd nertill istället för att fålla. Jag är nöjd förutom att tyget måste vara något måndagsexemplar och inte alls snyggt på vissa ställen :(

6 kommentarer:

Estella sa...

Vilken snygg tröja!! Skulle gärna ha en likadan själv :-)

Lotta sa...

Amen jättefin! Så snyggt med lite pös i ärmarna och ordentliga muddar!

Saltistjejen sa...

Men den ser jättefin ut tycker jag! :-)

Kiiromi sa...

Supergullig!

/Mia :)

Fröken Pyssel sa...

Men åh vad fint! Jättesnygg! Jag har aldrig kommit mig för att sy i trikå-aktiga tyger, inbillar mig att det är skitjobbigt om man inte har en overlock, men jag kanske ska prova någon gång. Vad har du för maskin?

Evasleva sa...

Jag har en helt vanlig, "enkel" maskin. En Husqvarna Viking modell Esmeralda 118. Jag anävnder sömmen som i instruktionsboken heter "sy ihop/kasta över". Det funkar i alla fall för sånt här inte så stretchig trikå. Men tunnare och stretchigare tyg tror jag också är skitjobbigt utan overlock.