tisdag 4 januari 2011

Vem beundrar dig?

En kollega till mig tipsade om den här lilla e-kursen. Den har jag jobbat med. Den kanske verkar lite flummig men det är bra frågor att fundera på. En fråga per dag ska man svara på så det är inte något övermäktigt jobb.

Vid en av frågorna fastnade jag “Vem beundrar dig? Varför?”. Maken utbrast – Jag!

- Va? Gör du? Varför då? (jag har tänkt att han älskar mig villkorslöst, javisst, men beundrar mig?)

Jag tänkte att jag måste skriva upp hans svar för en regnig dag. Detta vill jag ju inte glömma. Han sa:

För att du klarar av att vara vuxen utan att vara tråkig.

För att du är så bra med lilla L. Jämt!

För att du vågar drömma. Och det får mig att våga drömma också.

Jag förstår att uppgiften är att komma på det här själv. Och jag ska göra det men allmänt är vi rätt dåliga på att ta åt oss komplimanger också så jag anser att detta kan duga gott som självkänsla-övning det med :)

5 kommentarer:

anna sa...

Tack för e-kursen, har laddat ner den och ska genast sätta igång! Jag gillar dina frågeställningar. Läser just nu "Tisdagarna med Morrie" har du läst den? Tror det är en bok för dig!
Kram

Susanna sa...

Jag har ju sett här att du håller på med yoga lite nu och då. Jag måste verkligen ha missat något.. har testat power yoga på stora träningshallen iksu i stan, där de kör ett väldigt hetsigt tempo utan att gå igenom övningarna. Nu testade jag det på träningshallen här där jag bor. Jösses vilken skillnad när man får förklarat hur man ska andas för att komma i rätt positioner. Hade inte någon aning om vad man kan göra bara man andas lite rätt. Hur länge har du hållit på med yoga?

Kiiromi sa...

Oj, du har allt fått tag på en prins du :)

/Mia

Evasleva sa...

Susanna: Jag har hållt på till och från i några år. Det är väldigt stor skillnad tycker jag att träna på gym eller med en "riktig" yogalärare som har mer kunskap och kan korrigera och vägleda. Men å andra sidan blir det ju gjort lättare kanske på ett gym. Det är dyrt att gå på yogalektioner och när jag inte tycker att jag har råd med det så tränar jag inte istället. Men jag tänker detta år försöka komma igång att öva själv i alla fall :)

Kiiromi: Jag vet! :)

Sofia sa...

Guuud vad fint!!!